Kral Charles ölenlerin mal varlığına çöktü! Milyonlarca sterlin topladı

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian
- Güncelleme:
Kral Charles ölenlerin mal varlığına çöktü! Milyonlarca sterlin topladı

Dünya Haberleri  / The Guardian

İngiliz Guardian gazetesi, Kral Charles'ın ölen binlerce kişinin varlıklarını mirasına aktardığını ortaya çıkardı. Belgelere göre elde edilen milyonlarca sterlinin gizlice Kral'ın mülklerinin geliştirilerek kiralanması için harcandığını aktardı.

Annesi Kraliçe Elizabeth'in ölümü üzerine 8 Eylül 2022'de tahta çıkan ve 6 Mayıs'ta Westminster Abbey'de düzenlenen törenle taç giyen Kral Charles'ın ölen vatandaşların mal varlıklarını kendi hesabına 

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, Kral Charles ülkenin kuzeybatısında ölen binlerce kişinin varlıklarına el koyarak servetini genişletiyor.

HAYIR KURUMLARINA BAĞIŞLANDI İDDİASI

"Bona vacantia" olarak anılan bu sistemde, vasiyeti ya da bilinen bir yakını olmadan ölen kişilere ait finansal varlıklar dükalık tarafından toplanıyor. Son 10 yılda bu fonlardan 60 milyon sterlinden fazla para toplandı. Uzun zamandır, masraflar düşüldükten sonra bona vacantia gelirlerinin hayır kurumlarına bağışlandığı iddia ediliyor.  Ancak bu gelirlerin sadece küçük bir yüzdesi hayır kurumlarına aktarıldığı ortaya çıktı.

Kral Charles ölenlerin mal varlığına çöktü! Milyonlarca sterlin topladı

KRAL'IN MÜLKLERİ İÇİN KULLANILDI

Guardian tarafından görülen dükalığın iç belgeleri, fonların gizlice krala ait olan ve kar amacıyla kiralanan mülklerin yenilenmesini finanse etmek için nasıl kullanıldığını ortaya koydu.  Gazete 60 milyon sterlinin hayır kurumlarına bağışlandığı iddialarını reddetti ve  bunun doğru olmadığını, belgelere göre elde edilen milyonlarca sterlinin gizlice Kral'ın mülklerinin geliştirilerek kiralanması için harcandığını aktardı.

Elde edilen belgelere göre, Kral Charles, annesi Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından miras kalan Lancaster Dükalığı’ndan 26 milyon sterlin aldı.

İĞRENÇ VE AHLAK DIŞI

The Guardian gazetesi Preston, Manchester, Burnley, Blackburn, Liverpool, Ulverston ve Oldham gibi yerlerde öldükten sonra paraları Kral Charles'ın mirasına aktarılan düzinelerce insan tespit etti.

Birçoğu geride bıraktıkları parayla tezat oluşturan harap olmuş mülklerde ya da sosyal konutlarda yaşıyordu.

Ölen kişilerin yakınları, bu uygulamayı "iğrenç", "şok edici" ve "ahlak dışı" olarak nitelendirdi.

Buckingham Sarayı ise konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...