Kraliçe Elizabeth'in cenaze planı belli oldu

Düzenleyen:
Kraliçe Elizabeth'in cenaze planı belli oldu

DÜNYA Haberleri

Dünya tarihinin en uzun süre tahtta kalan halan ikinci hükümdarı Kraliçe Elizabeth hastaneye kaldırıldı. Kraliçe Elizabeth'in son durumu merak konusuydu ölüm haberi tüm dünyaya duyuruldu. Cenaze planı ile ilgili gelişmeler de belli oldu. İşte son gelişmeler...

Rahatsızlığı dolayısıyla hastaneye kaldırılan dünya tarihinin en uzun süre tahtta kalan halan ikinci hükümdarı olan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in son durumu merak konusuydu, kraliçe hayatını kaybetti. Kekeme kral olarak da bilinen VI. George, York Dükü Prens Albert'ın kızı II. Elizabeth babasının ani ölümü sonrası genç yaşta hanedanın başına geçti. 70 senedir tahtta olan Kraliçesi Elizabeth görevi boşunda 15 tane başbakan gördü. Kraliçe Elizabeth öldü.  Vefat haberinin duyurulmasının hemen ardından 'London Bridge' adı verilen plan devreye girdi. İşte bu planın detayları ve son gelişmeler...

Kraliçe Elizabeth'in cenaze planı belli oldu

Kraliyet ailesi üyeleri Kraliçe'yi ziyaret etmek için İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde toplandı

4 ÇOCUĞU DA YANINA GİTTİ

Tüm dünyanın gözü kulağı Buckingham Sarayı'ndaydı, sabah saatlerinde yapılan açıklamada 96 yaşındaki Kraliçe Elizabeth'in doktor gözetimi altına alındığını duyurulmuştu. Sağlığından endişe duyulan ve tıbbi gözetim altında tutulan Kraliçe Balmoral'da hayata gözlerini yumdu. Kraliçe'nin rahatsızlandığını duyan ailesi soluğu Balmoral kalesinde almıştı. 

Kraliçe Elizabeth'in cenaze planı belli olduKraliçenin vefat ettiği İskoçya'daki Balmoral Kalesi

KRALİÇE ÖLDÜ PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

Kraliçe'nin ölümünün ardından uygulanacak tüm prosedürler yıllar öncesinden belirlenmişti. Hatta 2018 yılında Birleşik Krallık Kraliçesi 2. Elizabeth'in yaşamını kaybetmesi durumunda cenaze töreninin provası yapılmıştı. Cenaze töreni provalarına üst düzey bakanlar da katılmıştı.

10 GÜN YAS İLAN EDİLECEK

İngiliz Daily Mail gazetesi'nin haberlerine göre, "London Bridge" adı verilen plan uygulanacak. Bu plan çerçevesindeki tüm hazırlıklar önceki gün bazı üst düzey bakanların da katılımıyla gizlice tatbik edildi. Haberde politikacıların ilk kez kamu personelleri ile birlikte aynı odada plan üzerinde görüştükleri ifade edilirken, Kraliçe'nin ölümünün ardından 10 gün yas ilan edileceği ifade edildi.

RAHATSIZLIĞI SONRASINDA HAZIRLANMIŞTI

"London Bridge Planı", Kraliçe'nin St Paul's Katedrali'nde katıldığı bir tören sırasında rahatsızlanmasının hemen ardından hazırlandı. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Kraliçe'nin rahatsızlığı ciddi olmadığı ve bu nedenle de doktor çağrılmadığı ifade edildi. İngiliz yayın kuruluşu BBC de, Kraliçe 2. Elizabeth'in ölmesi durumunda yapacağı yayının provalarına önceden başlamıştı.

CENAZE TÖRENİ 12 GÜN SONRA  YAPILACAK

Koyu renk takım elbise kuralına uygun olarak erkek sunucular, takımlarının içine beyaz gömlek giyerek siyah kravat taktı. İlandan 12 gün sonra gerçekleştirilen cenaze törenine kadar ise yayın akışını kesin olarak değiştirildi ve eğlence programları kaldırıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...