Buckingham Sarayı açıkladı: Kraliçe tıbbi gözetim altında

Düzenleyen:
Buckingham Sarayı açıkladı: Kraliçe tıbbi gözetim altında

DÜNYA Haberleri

Buckingham Sarayı tarafından yapılan açıklamada, bu sabah yapılan kontrollerin ardından doktorların sağlık durumundan endişe duyduğu gerekçesiyle Kraliçe II. Elizabeth'in tıbbi gözetim altına alındığı belirtildi. Kraliçenin yoğun bakımda olduğu aktarıldı.

İngiltere Kraliçe II. Elizabeth'in sağlık durumunun kritik olduğu açıklandı. Son dakika haberine göre; Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, "Bu sabah yapılan ayrıntılı değerlendirmenin ardından, Kraliçe'nin doktorları majestelerinin sağlığı konusunda endişeli ve tıbbi gözetim altında kalmasını tavsiye etti. Kraliçe rahat ve Balmoral'da kalıyor" ifadeleri kullanıldı. 

Kraliçe'nin sağlık durumuyla ilgili ailesinin bilgilendirildiği kaydedildi.

İngiltere Başbakanı Liz Truss da Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bütün ülke bu öğlen Buckingham Sarayı'ndan gelecek haberlerle derinden ilgilenecek. Benim ve İngiltere'deki insanların düşünceleri şu anda Kraliçe ve ailesiyle birlikte" paylaşımında bulundu. 

96 yaşındaki İngiltere Kraliçesi Elizabeth, geçen sonbahardan bu yana hareketlilik sorunları yaşıyor ve düzenli olarak baston kullanıyor.  Kraliçe'nin yoğun bakımda tedavi gördüğü aktarıldı. 

Kraliçe 2. Elizabeth, sağlık sorunları nedeniyle son dönemlerde parlamentonun açılışı ve tahta çıkışının 70'inci yılı (Platin Yıl Dönümü) kutlamaları gibi çeşitli etkinliklere katılamamıştı.

BBC MUHABİRLERİ SİYAH KRAVAT TAKTI

Buckingham Sarayı tarafından yapılan açıklamada, bu sabah yapılan kontrollerin ardından doktorların sağlık durumundan endişe duyduğu gerekçesiyle Kraliçe II. Elizabeth'in tıbbi gözetim altına alındığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, kraliçenin rahatının  yerinde olduğu ve Balmoral Kalesi'nde kaldığı belirtildi.

Öte yandan BBC muhabirleri, siyah kravat takarak yayın yapmaya başladı.

İngiliz basını ise Prens Charles ve eşi Camilla ile kraliçenin yanına gittiğini duyurdu. 


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...