Müslüman satıcıya hakaret eden Obama'nın danışmanı Stuart Seldowitz tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Müslüman satıcıya hakaret eden Obama'nın danışmanı Stuart Seldowitz tutuklandı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

New York’ta Müslüman seyyar satıcıya hakaret eden eski Obama yönetimi çalışanı Stuart Seldowitz tutuklandı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Seldowitz, Mısırlı satıcıya "terörist" diye hakaret etmişti.

İsrail, Hamas'ın baskınını gerekçe göstererek Gazze'ye yönelik sivil katliamlarına 48 gündür devam ediyor. Tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu soykırıma en çok destek veren ülkelerden biri ABD oldu. 

MISIRLI SATICIYA HAKARET ETMİŞTİ 

ABD'nin eski Başkanı Barack Obama'nın danışmanlığını yapan ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nda İsrail ve Filistin dairesi dahil birçok görevde bulunan Stuart Seldowitz'in Mısırlı bir satıcıya yönelik yaptığı sözlü saldırı, Batılı yöneticilerin İslam karşıtı (İslamofobik) ve yabancı düşmanı yaklaşımlarını gözler önüne serdi.

"4 BİN ÇOCUĞU ÖLDÜRSEK YETERLİ OLMAZDI"

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Seldowitz, Manhattan'daki Mısırlı satıcıya "terörist" diye hakaret etti. Satıcının "Çocukları siz öldürüyorsunuz, ben değil." demesi üzerine ise, "Biz 4 bin Filistinli çocuğu öldürsek ne olur biliyor musun? Bu yeterli olmazdı, bu yeterli olmazdı" ifadelerini kullandı.

TUTUKLANDI

Görüntülerde Seldowitz'in, Hazreti Muhammed, Kur'an-ı Kerim ve hadislere yönelik hakaretlerde bulunduğu ve satıcıya "cahil" dediği dikkat çekmişti. Bu görüntülerin ardından Seldowitz, nefret suçu işlediği gerekçesiyle tutuklandı.

İŞİNE SON VERİLDİ

ABD polisi, ikinci derece ağır taciz, nefret suçu, ısrarlı takip, korku salmak ve iş yerinde ısrarlı takip suçlamalarıyla operasyon düzenledi. Ayrıca, Seldowitz'in çalıştığı halkla ilişkiler firması tarafından işine son verildi.

Seldowitz, 1999 ve 2003 yıllarında ABD Dışişleri Bakanlığı'nın İsrail ve Filistin İlişkileri Ofisi'nde görev yapmıştı. Barack Obama döneminde de kritik görevler üstlenmişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...