Nazi askerine 'savaş kahramanı' övgüsü!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Nazi askerine 'savaş kahramanı' övgüsü!

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Avam Kamarasının Başkanı Anthony, Rota İkinci Dünya Savaşı'nda Naziler için savaşan askeri savaş kahramanı olarak tanıtınca tepkilerin odağına yerleşti. Olaydan sonra gerçeği bilmediğini belirterek özür dileyen Rota, tüm sorumluluğu üstlendiğini söyledi.

Kanada'da parlamentonun alt kanadı Avam Kamarasının Başkanı Anthony Rota, çok konuşulan hareketi için özür diledi. İkinci Dünya Savaşı'nda Naziler için savaşan kişiyi onurlandıran Rota, açıklamalarda bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin 22 Eylül'de Kanada Avam Kamarasında yaptığı konuşmanın ardından Rota, salonda bulunan 98 yaşındaki Yaroslov Hunka'yı "savaş kahramanı" olarak tanıttı ve kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Parlamento üyelerince alkışlarla karşılanan Hunka'nın, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilerin tarafında savaştığının ortaya çıkması üzerine Rota, ağır eleştirilere maruz kaldı.

"ÖĞRENİNCE PİŞMAN OLDUM"

Rota, eleştirilerin ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Ukrayna Devlet Başkanı'nın hitabının ardından yaptığım konuşmada Mecliste bulunan bir kişiden övgüyle söz ettim ancak daha sonra bu kararımdan pişman olmama yol açan bilgiler edindim." ifadesini kullandı.

"TÜM SORUMLULUĞU ÜSTLENİYORUM"

Parlamento üyelerinin ve Ukrayna delegasyonunun, kendisinin Hunka'dan söz edeceğinden haberdar olmadıklarını anlatan Rota, "Kanada ve tüm dünyadaki Yahudi toplumundan özellikle özür diliyorum. Bu eylemimin tüm sorumluluğunu üstleniyorum." açıklamasında bulundu.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da yaptığı yazılı açıklamada, Rota'nın, Hunka'yı davet ederek parlamentoda tanıtma konusundaki tüm sorumluluğu üstlendiğini belirterek, bu konuda daha önce Başbakanlık Ofisi'ne ya da Ukrayna delegasyonuna bilgi verilmediğini bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...