Nijerya'da kaçak petrol rafinerisinde patlama: 37 hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Nijerya'da kaçak petrol rafinerisinde patlama: 37 hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Nijerya'da kaçak olarak işletilen bir petrol rafinerisinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Ülkenin petrol zengini Emohua bölgesinde yaşanan patlamada, aralarında hamile bir kadının da olduğu 37 kişi hayatını kaybetti. Batı Afrika ülkesinde yüzlerce kaçak petrol rafinerisinin bulunduğu ifade ediliyor.

Dünyanın en zengin yer altı kaynaklarına sahip ülkelerinden Nijerya’da kaçak petrol rafinerisinde meydana gelen patlama faciaya neden oldu. Nijerya’'nın petrol bölgesi olan Niger Delta'daki Rivers eyaletindeki patlamada 37 kişinin hayatını kaybetti.

Yerel Arise televizyonun haberine göre, Rivers eyaletine bağlı Emohua bölgesinde bir kaçak petrol rafinerinde ham petrol işlemi esnasında patlama meydana geldi. Patlamada aralarında hamile bir kadının da bulunduğu 37 kişi yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi yaralandı.

Yetkililer, patlama sonrasında bölgeye çok sayıda itfaiye ekiplerinin sevk edildiğini duyururken, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını belirtti.

Nijerya'da kaçak petrol rafinerisinde patlama: 37 hayatını kaybetti

NİJERYA’DA KAÇAK PETROL RAFİNERİLERİ

OPEC üyesi Nijerya'da petrol boru hatlarını delen kaçakçılar, elde ettikleri petrolü yasadışı petrol rafinerilerinde işliyor. Yetkililer, ülkede yüzlerce yasadışı petrol rafinerisi olduğunu belirtiyor.

Ülkenin tespit edilmiş petrol rezervleri yaklaşık 37 milyar varil ve dünyadaki rezervlerin yüzde 3,1'ini oluşturuyor.

Ham petrol üretiminde dünyanın ilk 15 ülkesi arasında bulunan Nijerya, dünyada en fazla petrol rezervine sahip 8'inci ülke ve petrol ihracatı bakımından da 6'ncı sırada bulunuyor.

Petrol yataklarının yer aldığı Delta bölgesinde sabotajlar, çatışmalar ve adam kaçırma gibi olaylar yaşanıyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...