Nijerya'da salgın alarmı! 453 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Nijerya'da salgın alarmı! 453 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Nijerya'da difteri salgınının ikinci dalgası paniğe yol açtı. Ülkede yaşayanların yüzde 80'inin aşılı olmasına rağmen bulaşıcı hastalık sebebiyle 453 kişi hayatını kaybetti.

Nijerya'da ölüme yol açan bulaşıcı difteri salgınının ikinci dalgası görüldü. Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da patlak veren difteri salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 453'e yükseldi.

453 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Nijerya Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı ile Nijerya Ulusal Sağlık Hizmetleri Ajansından (NPHCDA) yapılan ortak açıklamada, Aralık 2022'den bu yana ülkenin 18 eyaletinde salgının yayılmaya devam ettiği bildirildi.

Bu sürede 7 bin 202 difteri vakasının tespit edildiği belirtilen açıklamada, salgında hayatını kaybedenlerin sayısının 453'e çıktığı kaydedildi.

ÜLKEDEKİ İKİNCİ SALGIN DALGASI

Açıklamada, sağlık ekiplerinin hastalığa yakalananların yüzde 80'ine aşı yaptığı ifade edildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Nijerya'da artan difteri vakaları nedeniyle ülkede ikinci salgın dalgasının yaşandığını doğrulamıştı.

Kuşpalazı olarak da bilinen difteri, "corynebacterium diphtheriae" adlı mikroorganizmanın boğaz, burun, göz ve deriye yerleşmesiyle ortaya çıkıyor. Bulaşıcı olan hastalık, ölüme yol açabiliyor.

 
Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...