Nijerya'de korkunç patlama! Tankerden dökülen benzini toplamak isteyen 20 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Afrika'nın en fakir ülkelerinden Nijerya'da yakıt tankerinin kaza yapmasından faydalanmak isteyenler feci şekilde can verdi. Delta eyaletinde meydana gelen olayda, tankerden dökülen benzini toplamak isteyen 20 kişi, tankerin patlaması sonucu can verdi.

Nijer’yanın güneyinde yer alan Delta eyaletinde akaryakıt taşıyan tankerin patlaması sonucu 20 kişi hayatını kaybetti.

Ulusal basındaki haberlere göre, Delta eyaletinin Warri-Benin kara yolunda benzin taşıyan tankerin sürücüsünün kontrolü kaybetmesi nedeniyle devrildiği bildirildi. Kaza sonrasında tankerden yakıt sızıntısı olduğu ve çevredekilerin de yakıtı toplamak amacıyla koşturduğu ifade ediliyor.

Kazanın yaşandığı yerin yakınında bulunan güvenlik güçleri ve polisin uyarılarına rağmen yakıt toplamaya devam ettikleri, meydana gelen yangın nedeniyle de benzin toplamak isteyenlerin feci şekilde can verdiği belirtiliyor.

Nijerya'de korkunç patlama! Tankerden dökülen benzini toplamak isteyen 20 kişi hayatını kaybetti

"KOVALARLA BENZİN ALMAYA GELDİLER"

Felakete tanıklık eden Yusuf adlı bir görgü tanığı, “Onları engellemeye çalıştık ancak gençler burasının onların alanı olduğunu ve bizi dövmekle tehdit ettiler. Çok sayıda kişi ellerinde çeşitli kovalarla geldiler ve o esnada da patlama meydana geldi” dedi.

Yetkililer, bölgeye itfaiye ekiplerinin sevk edildiğini, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Yaralıların tedavi altına alındığını aktaran yetkililer, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini dile getirdi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...