Putin'in Batı'yı tehdidi sonrası Rusya'dan dikkat çeken adım: Nükleer saldırı kapasiteli füzeyle deneme atışı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Putin'in yıllık ulusa sesleniş konuşmasında ABD ve Avrupa ülkelerini hedef alarak 'nükleer çatışma' uyarısında bulunmasının ardından Rusya'dan dikkat çeken bir adım geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, nükleer saldırı kapasiteli balistik 'Yars' füzesiyle deneme atışı yapıldığını duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 29 Şubat 2024'te Devlet Duma'sında yaptığı yıllık konuşmasında, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı topyekun saldırı ve işgal girişimi başlatma emri vererek 'nükleer silah' tehdidini yinelemişti.

Ukrayna müttefiki NATO ülkelerinin ülkeye asker göndererek nükleer bir çatışmayı göze aldıklarını dile getiren Putin, konuşmasında, "Ukrayna'ya müdahale edenler açısından sonuçları çok daha trajik olacaktır. Batı'nın ortaya attığı her şey, nükleer silah kullanımıyla gerçek bir çatışma tehdidi oluşturuyor, bu da medeniyetin yok edilmesi anlamına geliyor" sözlerini kaydetmişti.

NÜKLEER SALDIRI KAPASİTELİ FÜZE DENEMESİ

Putin'in bu açıklamalarının ardından Rusya'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, nükleer saldırı kapasiteli kıtalar arası balistik "Yars" füzesiyle deneme atışı gerçekleştirildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin kuzeybatısındaki Plesetsk Uzay Üssü'nden kıtalar arası balistik Yars füzesinin fırlatıldığı bildirildi. Açıklamada, deneme atışı sonucu füzenin Kamçatka'daki Kura Poligonu'na başarıyla ulaştığı kaydedildi.

Plesetsk Uzay Üssü ile Kura arasındaki mesafe yaklaşık 5 bin 600 kilometre, Yars füzesi ise 12 bin kilometre menzile sahip.

Nükleer saldırı da gerçekleştirebilen "Yars" füzesinin, savunma sistemlerine yakalanmadığı ve aynı anda 3 ila 6 arasında hedefi vurabildiği ifade ediliyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...