Putin'in gaz hamlesi karşılık buldu! Slovakya ruble ile ödemeyi kabul etti!

Düzenleyen: / Kaynak: Russian Today
Putin'in gaz hamlesi karşılık buldu! Slovakya ruble ile ödemeyi kabul etti!

DÜNYA Haberleri  / Russian Today

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaptırımlara karşı olarak doğal gaz alımlarında ödemelerin ruble ile yapılmasına yönelik kararnameyi imzalamasının ardından Avrupa ülkelerinden ilk Slovakya’dan açıklama geldi. Slovakya Ekonomi Bakanı Richard Sulik, Slovakya'nın gaz akışını sürdürmek için gerekiyorsa, Rus doğal gazını ruble olarak ödeyeceğini söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’daki işgali durdurmasına amacıyla batılı ülkeler tarafından yaptırımlara maruz kalan Rusya ruble hamlesi yapmıştı.

Ulusal televizyonda yaptığı açıklamada Slovakya Ekonomi Bakanı Richard Sulik, “ Ruble olarak ödeme şartı varsa, o zaman ruble olarak öderiz” dedi.

Rus ithalatının Slovakya'daki tüm gaz arzının yaklaşık yüzde 85'ini oluşturduğunu ve bu nedenle ülke yetkililerinin bu konuda pragmatik kalacağını vurguladı.

"GAZDAN KOPAMAYIZ"

Avrupa'nın geri kalanını ortak bir çözüm aramaya çağıran Sulik , "Gazdan kopamayız" dedi.

Slovakya Ekonomi Bakanı, diğer bazı Avrupalı politikacılarla birlikte, tedarikçilerin çeşitlendirilmesini gerektirdiğini söyledi.

Ancak bunun yıllar alabileceğini, Slovakya'nın ise akaryakıt alımlarıyla ilgili mevcut sorunu çözmek için sadece iki ayı olduğunu söyledi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Russian Today
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...