Roma'da Nazi selamı veren Faşistler hakkında 'suç işlemedikleri' kararı çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Habertürk
- Güncelleme:
Roma'da Nazi selamı veren Faşistler hakkında 'suç işlemedikleri' kararı çıktı

Dünya Haberleri  / Habertürk

İtalya'da bir anma töreninde, ülkenin Faşist dönemindeki gibi toplu halde gerçekleştirilen Nazi selamı tüm dünyada gündem olmuştu. İtalyan yargısı, kamu düzenini tehlikeye atmadığını belirtilerek verilen selamın suç teşkil etmediğine karar kıldı.

İtalya'nın başkenti Roma'da, geçtiğimiz haftalarda düzenlenen bir anma etkinliğinde, ülkede faşist dönemdeki gibi Nazi selamı verilmesi tartışmalara yol açmıştı, İtalyan Yüksek Mahkemesi tartışmalara ilişkin kararını açıkladı.

Kararda, Nazi selamı verilmesinin kamu düzenini tehlikeye atması durumunda suç sayılabileceği belirtildi. Bu da tepki çeken mitingin suç teşkil etmeyeceği anlamına geliyor.

'KARA GÖMLEKLİLER' MEYDANA ÇIKTI

Ülkede, İkinci Dünya Savaşı sonrası dönemde kurulan ultra sağcı faşist çizgideki İtalyan Sosyal Hareketi'ne (MSI) mensup üç militanın 46 yıl önce öldürülmesi dolayısıyla Roma'da 7 Ocak Pazar günü MSI'nin eski genel merkezi önündeki etkinlik, kamuoyunda infial uyandırmıştı.

Roma'da Nazi selamı veren Faşistler hakkında 'suç işlemedikleri' kararı çıktı

Başkentin Tuscolana semtindeki Acca Larenzia Caddesi'nde öldürülen üç militanın anıldığı etkinlikte, yüzlerce kişinin "Burada" diyerek, "Roma veya Nazi selamı" olarak da bilinen sağ elin dikine yatay biçimde kaldırılmasıyla verilen selamlamayı yapması ve bu anların görüntüsünün sosyal medyaya düşmesi gündem olmuştu. Görüntüler, muhalefetteki sol partiler ve pek çok kişinin tepkisini çekmişti.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Habertürk
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...