İkiyüzlü Batı: Parlamentoda Nazi askerini selamlayıp ayakta alkışladılar

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Kanada parlamentosunda bir skandal yaşandı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, konuşma yaparken 2. Dünya Savaşı'nda Ruslara karşı savaşmış bir Nazi askeri parlamento üyeleri tarafından savaş kahramanı olarak dakikalarca ayakta alkışlandı. O onlar saniye saniye kameralara yansıdı..

Batı ikiyüzlülüğü bir kez daha kendini ele verdi… Her fırsatta insan hak ve onuru üzerinden kendi dışındaki toplumları yargılayıp dışlamasıyla bilinen Batı’da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Kanada’da milyonlarca insanı vahşi yöntemlerle katleden Naziler için savaşan bir asker parlamento önünde onurlandırıldı.

Associated Press’te yer alan haberde, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy,  Kanada parlamentosunda konuşma yaparken İkinci Dünya Savaşı sırasında Yahudilere soykırım yapan Naziler için savaşan 14. SS Waffen Grenadier Tümeni’nde görev almış 98 yaşındaki Yaroslav Hunk’ı selamladı.

DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI

Ardından tüm Kanada parlamentosu üyeleri Nazi askerini dakikalarca ayakta alkışladı.

Zelenskiy'in kalabalığa selam niteliğinde yumruk şeklinde sıkılmış elini gösterdiği ve yanında Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun durduğu konuşmasındaki fotoğraflar basına servis edildi. 

Açıklamada, Zelenskiy ve Trudeau, İkinci Dünya Savaşı sırasında Birinci Ukrayna Tümeni'nde görev yapan, parlamentoda bulunan Yaroslav Hunk'ı selamlıyor. ifadeleri yer aldı.

İkiyüzlü Batı: Parlamentoda Nazi askerini selamlayıp ayakta alkışladılar

AVAM KAMARASI BAŞKANI ÖZÜR DİLEDİ

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Kanada'da parlamentonun alt kanadı Avam Kamarasının Başkanı Anthony Rota, İkinci Dünya Savaşı'nda Naziler için savaşan kişiyi "onurlandırdığı" için özür diledi.

Zelenskiy'nin 22 Eylül'de Kanada Avam Kamarasında yaptığı konuşmanın ardından Rota, salonda bulunan 98 yaşındaki Yaroslov Hunka'yı "savaş kahramanı" olarak tanıttı ve kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Parlamento üyelerince alkışlarla karşılanan Hunka'nın, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilerin tarafında savaştığının ortaya çıkması üzerine Rota, ağır eleştirilere maruz kaldı.

“TÜM SORUMLULUĞU ÜSTLENİYORUM”

Rota, eleştirilerin ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Ukrayna Devlet Başkanı'nın hitabının ardından yaptığım konuşmada Mecliste bulunan bir kişiden övgüyle söz ettim ancak daha sonra bu kararımdan pişman olmama yol açan bilgiler edindim." ifadesini kullandı.

Parlamento üyelerinin ve Ukrayna delegasyonunun, kendisinin Hunka'dan söz edeceğinden haberdar olmadıklarını anlatan Rota, "Kanada ve tüm dünyadaki Yahudi toplumundan özellikle özür diliyorum. Bu eylemimin tüm sorumluluğunu üstleniyorum." açıklamasında bulundu.

TRUDEAU GERİ ADIM ATMADI

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da yaptığı yazılı açıklamada, Rota'nın, Hunka'yı davet ederek parlamentoda tanıtma konusundaki tüm sorumluluğu üstlendiğini belirterek, bu konuda daha önce Başbakanlık Ofisi'ne ya da Ukrayna delegasyonuna bilgi verilmediğini söyledi. 

SS WAFFEN GRENADİER TÜMENİ NEDİR?

SS Waffen Grenadier Tümeni, II. Dünya Savaşı sırasında çoğunlukla Galiçya bölgesinden gönüllülerden kurulan Nazi Almanyası silahlı birliğidir. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...