Rusya Çernobil'e girdi: Avrupa için büyük tehlike

Düzenleyen: / Kaynak: AA/İHA
Rusya Çernobil'e girdi: Avrupa için büyük tehlike

DÜNYA Haberleri  / AA/İHA

Dün sabah saatlerinde Ukrayna'ya giren Rus ordusu, savaşın ikinci gününde Çernobil'i ele geçirdi. Rus askerlerinin Çernobil nükleer atık depolama tesisi personelini rehin tuttuğu iddia edilirken, ABD'den Rusya'ya sert tepki geldi.

Rusya'nın Ukrayna işgali aralıksız devam ederken, sabah saatlerinde Rus ordusunun Çernobil'i aldığı iddia edildi.

AVRUPA İÇİN BÜYÜK TEHLİKE

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihayl Podolyak, Rus güçlerine karşı Çernobil Nükleer Santrali'nin kontrolünü kaybettiklerini bildirdi.

Rusların saldırısından sonra santralin güvende olduğunu söylemenin imkansız hale geldiğini aktaran Podolyak, bunun Avrupa için en büyük tehditlerden birisi olduğunu belirtti.

Rusya Çernobil'e girdi: Avrupa için büyük tehlikeUkrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Rus işgal güçleri"nin Çernobil Nükleer Santrali'ni ele geçirmeye çalıştıklarını duyurmuştu.

NÜKLEER SANTRALDEKİ PERSONEL REHİN ALINDI

Öte yandan ABD Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya'nın Çernobil nükleer santralinde nükleer atık depolama tesisi personelini rehin tuttuğuna ilişkin "güvenilir" raporların ardından ABD'nin Rusya'yı kınadığını kaydetti.

YASADIŞI VE ÇOK TEHLİKELİ

Sözcü Psaki, "Rus askerlerinin şu anda Çernobil santralinin personelini rehin tuttuğuna dair güvendirici raporlar bizi öfkelendiriyor. Nükleer atık tesislerini bakımını sağlamak ve korumak için gereken rutin kamu hizmeti çabalarını sona erdirebilecek bu yasadışı ve tehlikeli rehin alma, açıkçası inanılmaz derecede endişe korkutucu ve büyük ölçüde endişe vericidir. Bunu kınıyor ve serbest bırakılmalarını talep ediyoruz" ifadelerini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA/İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...