Rusya-Ukrayna savaşı yeniden alevlendi! Saldırılar peş peşe geldi... BMGK'ya çağrı yapıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Rusya-Ukrayna savaşı 2. yılını doldurmaya hazırlanırken, iki ülke en kanlı günlerden birini yaşadı. Rusya’nın dün Ukrayna'ya düzeneldiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 39’a yükselirken, Ukrayna tarafından Rusya'nın Belgorod şehrine düzenlenen füze saldırısında da 10 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi yaralandı. Rusya, saldırısıyla ilgili BMGK’da toplantı talep etti.

Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki Donetsk bölgesini 24 Şubat 2022'de kuşatmasının ardından başlayan savaş, hız hesmeden devam ediyor. Binlerce sivilin hayatını kaybettiği, binlercesinin de yerinden olduğu karşılıklı saldırılar son iki günde giderek şiddetlendi. 

RUSYA İHA'LARLA BOMBA YAĞDIRDI

Rus askerleri dün Ukrayna geneline 158 füze ve insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenledi. Başkent Kiev dahil pek çok noktaya bomba yağdırdı. 

Rusya-Ukrayna savaşı yeniden alevlendi! Saldırılar peş peşe geldi...  BMGK'ya çağrı yapıldı

CAN KAYBI ARTIYOR

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev ile Lviv, Odesa, Dnipro, Harkov ve Zaporijya şehirlerine 158 füze ve insansız hava aracı ile düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 39’a yükseldiğini duyurdu. Zelenskiy, “Terör saldırısında ise toplam 159 kişi yaralandı” dedi.

UKRAYNA'DAN MİSİLLEME SALDIRI

Rusya hava saldırılarına bugün Ukrayna’dan misilleme geldi. Rusya’nın Ukrayna sınırında bulunan Belgorod şehri Ukrayna güçlerince füzelerle vuruldu. Saldırıda 1’i çocuk 10 kişi hayatını kaybetti.  Olayın ardından bölgeye gelen acil kurtarma ekipleri ve ambulanslar yaralanan 45 kişiyi çevredeki hastanelere götürdü.

Rusya-Ukrayna savaşı yeniden alevlendi! Saldırılar peş peşe geldi...  BMGK'ya çağrı yapıldı

"EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN" 

Kent merkezindeki bir binanın yanı sıra toplu taşıma araçlarının da büyük hasar gördüğü saldırıda itfaiye ekipleri yanan bina ve araçları söndürmek için yoğun çaba sarf etti. Şehrin tüm bölgelerinde Rus kolluk kuvvetleri geniş güvenlik önlemleri alırken, muhtemel saldırılara karşı kent sakinlerine “evlerinizden çıkmayın” çağrısı yapıldı. İmkanı olanların ise sığınaklara girmesi yönünde tavsiyeler verildi.

Rusya-Ukrayna savaşı yeniden alevlendi! Saldırılar peş peşe geldi...  BMGK'ya çağrı yapıldı

HAZIRLANAN RAPOR PUTİN’E SUNULDU

Ukrayna'nın füze saldırısı sonrası Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov açıklama yaptı. Kentte yaşanan olaylarla ilgili Rusya Savunma Bakanlığı'ndan raporlar alındığını belirten Peskov, bu raporların Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sunulduğunu ve Rus hükümetinden bazı bakanların da Belgorod şehrine yönlendirildiğini açıkladı.

Rusya-Ukrayna savaşı yeniden alevlendi! Saldırılar peş peşe geldi...  BMGK'ya çağrı yapıldı

RUSYA'DAN BMGK'YA TOPLANTI TALEBİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna ordusunun Belgorod şehrine düzenlediği saldırının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) değerlendirileceğini belirtti.

‘ARKASINDA İNGİLTERE VE ABD DURUYOR’

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova “Bu terör saldırısının arkasında İngiltere duruyor. İngiltere, ABD ile koordinasyon halinde Kiev rejimini terör eylemlerine kışkırtıyor. Zira Ukrayna ordusunun karşı taarruzunun başarısız olduğunu anlıyorlar” diye konuştu.

Kiev’deki idarenin, İngiltere’nin ‘savaş alanında zafer elde etmek’ için Rusya’yla görüşmeyi yasakladığını itiraf ettiğini anımsatan Rus diplomat, “Ukrayna ordusunun yerdeki acınacak durumunu iyileştirme şansını tamamen kaybeden Anglosaksonlar sivillere karşı terör saldırılarını gerçekleştirme taktiğine geçti” yorumunda bulundu.

Zaharova, “Bu terör eylemlerinden, sivillere karşı misket bombalarını kullanan Kiev’deki teröristlere silah sağlamaya devam eden AB ülkeleri de sorumlu” diye ekledi.

POLONYA VE RUSYA ARASINDA 'FÜZE' KRİZİ

Polonya Dışişleri Bakanlığı, ülke hava sahasına girdiği belirlenen 'tanımlanamayan uçan cismin' Rusya'ya ait bir füze olduğunun değerlendirilmesi sonrası Rusya'nın Polonya'dakimaslahatgüzarının bakanlığa çağrıldığını ve kendisinden dün yaşanan olayla ilgili açıklama talep edildiğini açıkladı.

Rusya Maslahatgüzarı ise kendisine Rus füzesinin hava sahasını ihlal ettiğiyle ilgili hiçbir kanıt sunulmadığını savundu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...