Rusya’dan Kiev’e savaşın başından bu yana en büyük İHA saldırısı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Şubat 2022'de başlayan savaşın ardından Rus ordusunun başkente yönelik en büyük insansız hava aracı (İHA) saldırısını gerçekleştirdiğini belirtti. Klitschko, saldırı sonucunda 1'i çocuk olmak üzere 5 kişinin yaralandığını ve birçok binanın zarar gördüğünü açıkladı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in belediye başkanı Vitali Klitschko, Rus ordusunun Şubat 2022'den bu yana şehre yönelik en büyük insansız hava aracı (İHA) saldırısını gerçekleştirdiğini, 1'i çocuk 5 kişinin yaralandığını ve çok sayıda binanın hasar gördüğünü açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya toplam 75 İran yapımı "Shahed" insansız hava aracıyla saldırı gerçekleştirdiği, 74'ünün hava savunma sistemi tarafından imha edildiği belirtildi.

1'İ ÇOCUK 5 KİŞİ YARALANDI 

Kiev Belediye Başkanı Klitschko, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Şubat 2022'den bu yana şehre yönelik en büyük İHA saldırısının gerçekleştiğini ifade etti. Saldırıda aralarında 11 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 5 kişinin yaralandığını ve bir anaokulu dahil çok sayıda binanın düşürülen İHA'lardan kopan parçalar nedeniyle hasar gördüğünü aktardı.

Rusya’dan Kiev’e savaşın başından bu yana en büyük İHA saldırısı

İHA SALDIRISI 6 SAATTEN FAZLA SÜRDÜ

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mykola Oleshchuk, "Kiev ana hedefti" dedi ve Kiev Şehri Askeri İdaresi Başkanı Sergey Popko da saldırının Kiev'e yönelik insansız hava araçlarıyla gerçekleştirilen en büyük hava saldırısı olduğunu belirterek, "Kiev'e yönelik saldırı sabah saat 04.00'te başladı, 6 saatten fazla sürdü. 77 konut ve 120 binada elektrik kesintileri yaşandı" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Enerji Bakanlığı, Kiev bölgesinde 17 bin kişinin elektriksiz kaldığını ve 4 elektrik hattının hasar gördüğünü kaydetti.

Rusya’dan Kiev’e savaşın başından bu yana en büyük İHA saldırısı

ZELENSKİY: BİLİNÇLİ BİR TERÖR 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada Rusya'nın gece saatlerinde Ukrayna'ya 70'ten fazla "Şahed" tipi insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlediğini belirterek "Bu özel günde yapılan, bilinçli bir terör." dedi.

RUSYA, HOLOMOR KURBANLARNI ANMA GÜNÜNDE SALDIRDI 

Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bugünün, Holodomor Kurbanlarını Anma Günü olduğunu belirterek Rusya'nın gece saatlerinde Ukrayna'ya 70'ten fazla "Şahed" tipi İHA ile saldırdığını bildirdi.

Rusya’dan Kiev’e savaşın başından bu yana en büyük İHA saldırısı

"İHA'LARIN ÇOĞU DÜŞÜRÜLDÜ"

Rusya yönetiminin öldürmekle gurur duyduğunu kaydeden Zelenskiy, "Bu özel günde yapılan, bilinçli bir terör." ifadesini kullandı. Zelenskiy, Ukrayna askerlerinin İHA'ların çoğunu düşürdüğünü belirterek "Ne yazık ki İHA'ların tamamını değil. Ancak hava savunmamızı güçlendirmek ve daha fazlasını vurmak, dünyayı Rus terörüne karşı savunmada birleştirmek için çalışmaya devam ediyoruz. Terörist devlet kaybetmeli ve yaptıklarından sorumlu tutulmalı" değerlendirmesinde bulundu.

"EN BÜYÜK İHA SALDIRISI"

Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergey Popko da idarenin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın gece saatlerinde başkent Kiev'e İHA'larla saldırı düzenlediğini belirtti. Popko, bu saldırının, geniş çaplı savaşın başlangıcından bu yana gerçekleştirilen en büyük saldırı olduğunun altını çizdi.

Rusya’dan Kiev’e savaşın başından bu yana en büyük İHA saldırısı

Hava saldırısı alarmının 6 saatten fazla sürdüğüne dikkati çeken Popko, "Rusların, bu saldırıyı Holodomor Kurbanlarını Anma Günü'nde gerçekleştirmesi semboliktir. Onlar Ukrayna ve Ukraynalılara yönelik soykırımı bu şekilde sürdürüyorlar" değerlendirmesini yaptı.

Popko, Kiev'e yönelik saldırıda çok fazla "Şahed" tipi İHA'nın hava savunması tarafından vurulduğunu ve saldırı sonucunda konut ve konut dışı binaların hasar gördüğünü ifade etti.

 

 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...