Starbucks'ta ırkçılık skandalı: Siparişe adı yerine ‘maymun’ yazdılar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Starbucks'ta ırkçılık skandalı: Siparişe adı yerine ‘maymun’ yazdılar

DÜNYA Haberleri

Dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks’ın siyahi bir kadın, kahvesinin üzerinde adı yerine ‘maymun’ yazdığını gördü. Yaşanan skandal üzerine baristanın yanına giderek duruma izah eden kadına, durumun ‘hata’ olduğunu söylendi. Personel bu durumun üzerine açığa alındı. 

Starbucks’ın ABD’nin Maryland eyaletindeki mağazasından kahve alan bir kadın büyük bir şok yaşadı. Caramel Frappuccino siparişi veren kadının kendisine verilen bardağın üzerinde ismi yerine ‘maymun’ yazıldığını görünce şaşıran kadın baristanın yanına giderek durumu izah etti ancak çalışan yaşananların hata olduğunu söyledi ve siyahi kadına içecek ve sandwich hediye etmeyi teklif etti. 

Monique Pugh, "Kasiyerdeki hanımefendi adımı sordu ve ben de ona söyledim. Hepsi bu" yaşanan skandalın nasıl geliştiğini anlattı. Siparişinin üzerinde ‘maymun’ kelimesini gördükten sonra şok yaşayan Pugh, sakin bir tavırla yanlışlık olduğunu ve içeceğini yenilemeleri gerektiğini söyledi ancak baristanın kavgacı bir tavırla kendisine yaklaştığını söyledi.

Pugh, "Neden mağazada o an bulunan tek Siyahi insan ben iken fincanımda 'maymun' yazdığını sordum ve bana omuz silkerek hata olmuş dedi" şeklinde konuştu. Pugh, erkek baristanın özür dilemediğini yalnızca paranın ödendiğini de sözlerine ekledi.

KURUMSAL TEMSİLCİ OLAYI DOĞRULADI

Olayı üzerine mağazadan ayrıldıktan sonra müşteri hizmetlerini arayan kadın, mağaza genel müdürünün durumun yanlış telaffuzdan kaynaklandığını söyledi ve mağazadan bedava içecek ve sandwich ikramı hediye etmek istedi. Pugh ise teklifi reddeti. Mağaza daha sonra kendisiyle temasa geçip özür dilediğini belirten kadının yaşadığı durumu bir Starbucks kurumsal temsilcisi doğruladı. 

Yaşanan skandal sonrası çalışanın açığa alındığını belirten yetkili olayın meydana geldiği mağazanın bir franchise olduğunu belirtti. Starbucks temsilcisi, diğer şirkete yönelik soruşturma başlattığını ve personel için ek eğitim sözü verdi.

Kaynak: Daily Star

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...