Ukrayna, Kırım'ı hedef aldı: Bugüne kadar gerçekleşmiş en büyük saldırı

Düzenleyen: / Kaynak: Reuters
- Güncelleme:
Ukrayna, Kırım'ı hedef aldı: Bugüne kadar gerçekleşmiş en büyük saldırı

DÜNYA Haberleri  / Reuters

Ukrayna'nın işgal altındaki Kırım'da bulunan Rus askeri üssüne 42 insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlediği bildirildi. Reuters haber ajansı, saldırının bugüne kadar gerçekleşmiş en büyük Ukrayna saldırısı olduğunu belirtti.

Ukrayna askeri istihbaratı GUR, Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’da bir askeri üsse insansız hava aracı ile saldırı düzenlediklerini açıkladı. Saldırı sonrasında bölge sakinlerinin patlama ve can kaybı bilgisi paylaştığı belirtildi.

Reuters’in haberine göre, Ukrayna güçleri, Rusya kontrolündeki topraklara yönelik en büyük koordine saldırıyı gerçekleştirdi. Rusya Savunma Bakanlığı, saldırıda kullanılan 42 İHA’nın hedeflerine ulaşmadan imha edildiğini duyurmuştu.

Ukrayna istihbarat görevlileri, Kiev’in kontrolündeki topraklardan 200 kilometre uzakta yer alan Perevalnoye şehrindeki 126. Kıyı Savunma Birliği hedef alındı. GUR sözcüsü Andriy Yusov, Ukrayna basınına yaptığı açıklamada, ‘’saldırıda hedefin vurulduğunu doğruluyoruz’’ dedi.

Saldırıya ilişkin konuşan GUR şefi Kyrylo Budanov, ‘’İnsanlar, sadece Ukrayna anakarasındakiler değil Kırım’dakiler de zaferin ve özgürlüğün uzak olmadığına inanmalıdır’’ ifadesini kullandı.

Rus askeri üssünün yakınlarında yaşayanlar, sosyal medya uygulaması Telegram’daki paylaşımlarında askeri üsten patlama sesleri duyduklarını ve can kayıplarının da olduğu bilgisini paylaştı. Paylaşımlarda, askeri üste bulunan 2 kişinin öldüğü ve bir kişinin de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...