Ukrayna ordusundan Kırım'a çıkarma girişimi! Rus savaş uçakları havalandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Ukrayna ordusundan Kırım'a çıkarma girişimi! Rus savaş uçakları havalandı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rusya ile Ukrayna arasındaki kanlı çatışmalar devam ederken, Ukrayna ordusunun Kırım'a çıkarma girişiminde bulunduğu bildirildi. Rusya Savunma Bakanlığı, birliğinin Kırım topraklarına girme girişiminin, hava kuvvetlerine ait uçaklar sayesinde engellendiğini duyurdu

Rusya ve Ukrayna arasında Avrupa kıtasında ikinci dünya savaşından bu yana yaşanan en kanlı çatışmalar devam ediyor. Ukrayna ordusu, Rusya’ya yönelik karşı taarruz başlatırken saldırılarının da şiddetini ve kapsamını artırıyor. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna silahlı kuvvetleri çıkarma birliğinin Kırım topraklarına girme girişiminin engellendiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, gece saatlerinde Ukrayna askerlerinin Kırım'a girme girişiminde bulunduğu belirtildi. Açıklamada, Karadeniz'in kuzeybatısında Tarhankut burnu yönünde ilerleyen Ukrayna silahlı kuvvetleri çıkarma birliğinin Kırım topraklarına girme girişiminin, Rusya hava kuvvetlerine ait uçaklar, hızlı askeri bot ve 3 deniz motosikleti ile engellendiği ifade edildi.

Ukrayna'nın gece saatlerinde Rusya topraklarındaki tesislere uçak tipi insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı girişiminde bulunduğu bilgisi verilen açıklamada, hava savunma sistemlerince Belgorod, Bryansk ve Kursk bölgeleri hava sahalarında Ukrayna'ya ait 31 uçak tipi İHA'nın tespit edilerek imha edildiği kaydedildi.

Ukrayna ordusundan Kırım'a çıkarma girişimi! Rus savaş uçakları havalandı

KARADENİZ FİLOSUNA SALDIRI

Ukrayna, geçtiğimiz günlerde de Rusya’nın Karadeniz Filosunun karargahına füze saldırısı düzenlemişti. Saldırıda karargâh binası ağır hasar alırken, çok sayıda Rus askerinin de hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Rusya, saldırıda Fransa ve İngiltere’nin verdiği Storm Shadow-Scalp EG füzelerinin kullanıldığını duyurmuştu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...