Prigojin'in vasiyeti ortaya çıktı! Wagner dahil bütün malvarlığını bir kişiye bıraktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Prigojin'in vasiyeti ortaya çıktı! Wagner dahil bütün malvarlığını bir kişiye bıraktı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Prigojin'in vasiyeti ortaya çıktı. Prigojin, Wagner dahil bütün malvarlığını 25 yaşındaki oğlu Pavel bıraktı. Vasiyette, Rusya Savunma Bakanlığı'nın Prigojin'e 800 milyon dolar borcu olduğu da dikkat çekti.

Şüpheli bir uçak kazası sonucu hayatını kaybeden Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Yevgeni Prigojin, ölümünün üzerinden iki ay geçmesine rağmen konuşulmaya devam ediyor.

23 Ağustos’ta Moskova’dan Saint Petersburg şehrine seyahat ederken hayatını kaybeden Prigojin’in vasiyetinin ortaya çıktığı öne sürüldü. Rus Telegram hesabı Port, vasiyet belgesi olduğu iddia edilen bir fotoğraf paylaşarak, vasiyetin bir kopyasına ulaştıklarını iddia etti.

Prigojin’in hayatını kaybetmesinden aylarca önce hazırlandığı görülen belge, 2 Mart tarihinde onaylandığı dikkat çekiyor. Prigojin’in vasiyetinde bütün mal varlığı ve işlerinin kontrolünü 25 yaşındaki oğlu Pavel miras bıraktığı görülüyor.

Kısa sürede çok sayıda kişinin paylaştığı belgede Pavel, paralı asker grubu Wagner dahil olmak üzere Prigojin’in bütün mal varlıklarının tek mirasçısı olarak yer alıyor. Ayrıca, Port hesabı, Rusya Savunma Bakanlığı’nın Prigojin’in iş imparatorluğuna 800 milyon dolar borcu olduğu iddiasına da yer verdi.

Prigojin'in vasiyeti ortaya çıktı! Wagner dahil bütün malvarlığını bir kişiye bıraktı

PRGOJİN’İN TARTIŞMALI YAŞAMI

Tartışmalı ve karizmatik kişiliğiyle ön plana çıkan Prigojin, Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’e darbe girişiminde bulunmadan önce el üstünde tutulan isimler arasında yer alıyordu. Liderliğini yaptığı Wagner grubuyla Rusya adına Suriye ve Ukrayna başta olmak üzere Afrika ülkelerinde de faaliyet gösteriyordu.

Prigojin, 23 Temmuz’da Moskova’dan Saint Petersburg şehrine özel uçağıyla seyahat ederken uçağının Tver bölgesinde düşmesiyle hayatını kaybetmişti.  

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...