Ünlü aktör Neeson’dan Gazze’deki çocuklar için acil ateşkes çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ünlü aktör Neeson’dan Gazze’deki çocuklar için acil ateşkes çağrısı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gazze'de çocuklar başta olmak üzere binlerce insanı katleden İsrail'e karşı acil ateşkes çağrısı. Schindler'in Listesi adlı filimde Yahudileri katliamdan kurtaran adam rolüyle tanınan ünlü aktör Liam Neeson, Gazze’deki durumun çocuklara maliyetinin "tahammül edilemez" boyutta olduğunu söyledi.

İsrail, 45 km karelik Gazze'de katliamını sürdürüyor. Dünyanın ateşkes çağrılarına kulak asmayan İsrail, insani yardım bekleyen Filistinlilere saldırılar düzenliyor. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de ölü sayısı 30 bini aşarken, bu süreçten en çok çocuklar etkilendi. Gazze'de bugüne kadar en az 11 bin çocuk hayatını kaybetti. Binlercesi açlıkla mücadele ediyor.

İsrail'in müdahaleleri nedeniyle açlığın kol gezdiği Gazze'deki çocuklar için Schindler'in Listesi adlı filimde Yahudileri katliamdan kurtaran adam rolüyle tanınan ünlü aktör Liam Neeson'dan dikkat çeken bir çağrı geldi.

GAZZELİ ÇOCUKLAR GÜVENDE OLMALI

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İyi Niyet Elçisi ünlü aktör Neeson, Gazze’deki çocukların ihtiyaçlarını sıralayarak acil ateşkes çağrısında bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden video mesaj paylaşan Neeson, çocukların acil olarak güvende olacakları bir yere, gıda ve tıbbi malzemelere ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Ünlü aktör Neeson’dan Gazze’deki çocuklar için acil ateşkes çağrısı - 1. Resim

Neeson çağrısında “Bu büyük insani felaketin, çocukların hayatındaki maliyeti tahammül edilemez durumda. Çatışma artık sona ermeli” ifadelerini kullandı.

Öte yandan ünlü aktör Liam Neeson, II. Dünya Savaşı sırasında Naziler'in uygulamış olduğu soykırımdan binin üzerinde Polonya Yahudisinin kurtarılmasını konu alan 1993 Schindler'in Listesi filminde Oscar Schindler rolünü üstlenmişti. Film, 1994 yılında 12 dalda Oscar’a aday olmuş ve 7 dalda ödül kazanmıştı. Ancak başrol oyuncusu Neeson bugüne kadar Oscar kazanamadı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...