Yağmacı İsrail ordusu Gazze Şeridi'nden 24.5 milyon dolar değerinde eşya çaldı!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Yağmacı İsrail ordusu Gazze Şeridi'nden 24.5 milyon dolar değerinde eşya çaldı!

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İşgalci İsrail ordusu skandallarına devam ediyor. İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi'nden 24,5 milyon dolar değerinde para, altın ve değerli eşya çaldığı kaydedildi.

İsrail ile Hamas arasındaki savaş 7 Ekim'den bu yana sürüyor. Gazze Şeridi'ni işgal eden İsrail ordusu şu ana kadar 22 bini aşkın insanı katletti. Hayatını kaybedenlerin büyük bölümünü kadınlar ve çocuklar oluşturdu. İşgalci ordunun, harabeye dönen Gazze'de Filistinlilerin evlerinde çektikleri videolar daha önce gündem olmuştu. İşgalci ordunun skandal görüntülerinin ardından yeni bir iddia ortaya atıldı. İsrail askerlerinin Filistinlilerin eşyalarını yağmaladıkları ve çaldıkları iddia edildi.

24 MİLYON DOLARLIK PARA, ALTIN VE EŞYA ÇALINDI

Gazze'deki hükümetin basın ofisinden yapılan açıklamada, Gazze sakinlerinin ifadesine göre, İsrail ordusunun 92 gündür devam eden savaş sırasında Gazze'den yaklaşık 90 milyon şekel (24,5 milyon dolar) değerinde para, altın ve değerli eşya çaldığı kaydedildi.

Açıklamada, hırsızlıkların çeşitli şekillerde gerçekleştiği ifade edilerek, İsrail askerlerinin Salahaddin Caddesinde oluşturduğu kontrol noktasında kuzeyden güneye göç eden Filistinlilerin para ve altın gibi değerli eşyalarını taşıdıkları çantalara el koyduğu belirtildi.

Yağmacı İsrail ordusu Gazze Şeridi'nden 24.5 milyon dolar değerinde eşya çaldı!

Gazze halkını evlerini terk etmesi için zorlayan İsrail güçlerinin, boşalan evlere girerek soygun yaptığı kaydedilen açıklamada, askerlerin işledikleri bu suça ilişkin hatıra fotoğrafları ve videolar çekerek sosyal medya hesaplarında yayınladıkları bilgisi verildi.

PARA SAVUNMA BAKANLIĞI'NA AKTARILDI

Açıklamada, "İsrail gazetesi Yediot Ahronot, bu suça daha önce değinerek, Gazze'ye kara harekatının başlamasından itibaren Gazzelilerin mallarının sistematik olarak çalındığına yer verdi. Ayrıca gazete İsrail ordusunun savaşta 5 milyon şekel ele geçirdiğini ve paranın Savunma Bakanlığının mali departmanına aktarıldığını yazdı." denildi.

İsrail'in "Ynet" haber sitesinin de Gazze Şeridi'nden 5 milyon dolara el konulduğunu doğruladığına işaret edilen açıklamada, haberde ordunun Teknoloji ve Lojistik Bölümündeki Ganimet Birimi'nin ele geçirilen fonlara el koyduğunu aktardığı kaydedildi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...