Zelenski ile Lavrov ABD'de karşı karşıya gelecek! Terörist devlet suçlaması

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Zelenski ile Lavrov ABD'de karşı karşıya gelecek! Terörist devlet suçlaması

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ukrayna ile Rusya arasında binlerce insanın öldüğü kanlı savaş devam ederken Zelenski ve Lavrov, ABD'deki BM toplantılarına katılacak. İki ismin aynı toplantılara katılması gerginlik ihtimalini akıllara getirirken, Ukrayna Devlet Başkanı, "Eğer BM orada bir terörist devletin olması gerektiğine inanıyorsa, o zaman bu onların sorunudur." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Birleşmiş Milletler’in 78. Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’nin New York kentine geldi. Genel Kurul öncesinde ABD’de tedavi gören Ukrayna askerlerini ziyaret eden Zelenski, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un BM toplantılarına katılmasına tepki gösterdi.

Salı günü BM Genel Kurulu, Çarşamba günü de BM Güvenlik Konseyi’nin Ukrayna’daki savaş konulu oturumunda konuşacak olan Zelenski "Bu formatı biz seçmedik" diyerek "Eğer BM orada bir terörist devletin olması gerektiğine inanıyorsa, o zaman bu onların sorunudur." ifadelerini kullandı.

LAVROV DA TOPLANTIDA YER ALACAK

Söz konusu oturumlarda BMGK’nın daimi üyelerinden Rusya’yı da Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov temsil edecek. Zelenski, Lavrov'un söyleyeceklerini dinlemek için odada kalıp kalmayacağı sorusuna ise "Gerçekten nasıl olacağını bilmiyorum." diyerek cevap verdi.

Zelenski, politikacılara ve ABD Başkanı Joe Biden'a, şu anda 19. ayına giren Rus işgaline karşı Ukrayna'nın savunmasını finanse etme konusundaki desteklerini sürdürmeleri yönünde çağrıda bulunmak üzere ABD'de bulunuyor.

Zelenski ile Lavrov ABD'de karşı karşıya gelecek! Terörist devlet suçlaması

BİDEN İLE GÖRÜŞECEK

Zelenski, Rusya’nın işgal harekatı başlatmasından bu yana Ukrayna’ya askeri ve finansal destek veren ABD Senatosu'nda biraz vakit geçirmesi ve Beyaz Saray'da Bay Biden ile görüşmesi planlanıyor.

LAVROV KÜFÜR ETMİŞTİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) yaptığı konuşmada, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'ye küfür etmişti. Zelenski'ye 'O... çocuğu' diyen Lavrov, konuşması sonrası salondan çıkarken, Ukraynalı mevkidaşı Dmitry Kuleba, "Lavrov kaçma konusunda Rus askerleri gibi usta" ifadelerini kullandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...