MEB, Diyalekt ile İngilizce öğretiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
MEB, Diyalekt ile İngilizce öğretiyor

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Öğrenciler ve tüm vatandaşların kullanımına açık ve ücretsiz olan İngilizce dijital eğitim platformu Diyalekt uygulamasına her geçen gün ilgi artıyor.

ESMA ALTIN'IN HABERİ -  Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin dil eğitimi ve öğrenimi konusuna büyük önem veriyor. Bu doğrultuda adımlar atan MEB, 22-24 Mayıs arasında Ankara’da “Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı” düzenleyecek. Konferansta yurt içi ve yurt dışında dil eğitimi alanında çalışmalar yapan kurumlar, MEB’in ilgili birimleri, akademisyenler ve öğretmenler, dil eğitiminde iyi uygulama örnekleriyle ilgili sunum gerçekleştirecek.

Öte yandan MEB, İngilizce öğrenimi üzerindeki çalışmalarını da devam ediyor. Bu doğrultuda 23 Nisan 2023 tarihinde İngilizce dijital eğitim platformu Diyalekt uygulaması hayata geçirilmişti. Öğrenciler ve tüm vatandaşların kullanımına açık ve ücretsiz olan platformun, Diyalekt ve Diyalekt Kids olmak üzere iki kullanıcı girişi bulunuyor. Uygulama A1-A2 seviyelerinde dersler ve etkinlikler sunuyor. Uygulama, dil öğreniminde dinleme, okuma, yazma ve konuşma olarak dört dil becerisini destekliyor. Böylece, İngilizce öğrenimi daha eğlenceli hâle getiriliyor. Diyalekt, aynı zamanda yabancı dil ile ilgili problemleri uzun vadede çözmek için önemli bir hizmet sunuyor.

ÜCRETSİZ UYGULAMA 

Diyalekt, internet sitesi ve mobil üzerinden ücretsiz hizmet veriyor. Öğrenciler okuldaki İngilizce eğitiminin dışında evde de dil öğrenimine kolayca erişerek kendini geliştirme imkânı buluyor. Edinilen bilgiye göre, Diyalekt’e, 24 Nisan 2023 tarihi ile 17 Ocak 2024 tarihleri arasında 283 bin 188 kullanıcı kayıt yaptırarak, aktif bir şekilde yabancı dil eğitimi alıyor.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...