Türkçemizi korumak için baraj koyduk: Geçer not 70'e çıkarıldı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Türkçemizi korumak için baraj koyduk: Geçer not 70'e çıkarıldı

EĞİTİM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Temel Eğitim Genel Müdiresi Seçer, Türkçe dersinde geçer notun 70’e çıkarılmasında amacın çocukların dil becerisini geliştirmek olduğunu söyledi.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdiresi Prof. Dr. Zarife Seçer, ortaokullarda 45 olan sınıf geçme puanının Türkçe dersi için 70’e, diğer dersler için 50’ye yükseltilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, Türkçe dil becerisi yeterince gelişemeyen çocukların dönem derslerinde ve ikinci dili öğrenmede zorluklar yaşadığının ortaya çıktığını söyledi.

ORTAOKULLARDA SINAVLAR DEĞİŞİYOR

Seçer, Türkçe eğitimiyle ilgili tedbirleri hayata geçirdiklerini belirterek ilkokullarda sınav değil süreç odaklı ölçme sistemini getirdiklerini, çoktan seçmeli sorularla yapılan sınavlara son vererek dinleme, konuşma, okuma ve yazma olmak üzere 4 dil becerisinin destekleneceğini ve ortaokuldaki sınavları da buna göre şekillendirdiklerini anlattı.

Dijitalleşmeyle birlikte çocukların dil gelişiminin yavaş olduğunu anlatan Seçer “Araştırma sonuçlarımız, Türkçe dersi ile ilgili aldığımız tedbirlerin bir ihtiyaç, bir gereklilik olduğunu ortaya koydu” dedi. Seçer, araştırmaların, Türkçe dilinde ifade becerisi yüksek öğrencilerin diğer derslerde de yüksek başarı elde ettiğini gösterdiğini vurguladı. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...