Özel öğrencilere mesleki eğitim desteği artacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Özel öğrencilere mesleki eğitim desteği artacak

EĞİTİM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Millî Eğitim Bakanlığı, özel eğitim kurumlarının mesleki eğitim kapasitesini artırma çalışmalarına devam ediyor. Buna göre depremzede öğrencilere ağırlık verilecek. Etkili staj modeli geliştirilecek. 725 meslek öğretmenine eğitim verilecek

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından UNICEF iş birliğinde yürütülen, ortaöğretim kademesinde mesleki eğitim veren özel eğitim okullarının kurumsal kapasitesinin güçlendirilmesi maksadıyla başlatılan ‘Özel Eğitimde Mesleki Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi’ devam ediyor.

Projenin hedef gruplarını, özellikle 6 Şubat 2023 tarihinde depremden etkilenen 11 il öncelikli olmak üzere özel eğitim meslek okulları ile özel eğitim meslek lisesi öğrencileri, öğretmenleri, idarecileri, velileri ve mesleki sektör temsilcileri oluşturuyor. Mesleki eğitim veren özel eğitim okullarının okul-sektör iş birliğini desteklemek amacıyla ‘Mükemmeliyet Merkezi Modeli’ hazırlandı. Bu yıl Mart ayında başlayan proje çerçevesinde, ortaöğretim kademelerinde ‘Mükemmeliyet Merkezi’ kurulum çalışmalarının 2024 yılının başı itibarıyla tamamlanması öngörülüyor. ‘Erasmus+ mesleki eğitim mükemmeliyet merkezleri’ standartlarına uygun olarak geliştirilen ‘özel eğitim mükemmeliyet merkezi modeli’ aynı zamanda Türkiye’de özel eğitim alanında ilk defa uygulanacak. Diğer yandan, özel eğitim meslek alanları ve dalları gözden geçirilerek, deprem bölgesindeki iş sektörlerine uygun iki yeni meslek alan programı da geliştirildi. Bu doğrultuda meslek edinme atölyelerinin standartları da güncellenecek. Mesleki yeterlilikler hazırlanacak, mükemmeliyet merkezi öğretmenleri için öğretim süreçlerinin desteklenmesine ilişkin eğitim verilecek. Proje çerçevesinde, İŞKUR iş birliği ile özel eğitim meslek okulları ve özel eğitim meslek lisesi öğrencilerinin işgücü piyasasına uyumunu sağlamak amacıyla ‘Okul-Sektör İş Birliğine Dayalı Etkili Staj Modeli’ geliştirilecek. Bu doğrultuda, özel eğitim meslek okullarında ve özel eğitim meslek liselerinde görev yapan 725 meslek öğretmenine yönelik eğitimler düzenlenecek.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...