Mesleki ve teknik eğitim güçlenecek: 15 sektörel mükemmeliyet merkezi kurulacak

- Güncelleme:
Mesleki ve teknik eğitim güçlenecek: 15 sektörel mükemmeliyet merkezi kurulacak

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de mesleki ve teknik liseler, önemli birer üretim merkezi haline dönüşürken, aynı zamanda gençleri de iş hayatına hazırlıyor.

ESMA ALTIN'IN HABERİ -  Eğitim sürecinde öğrencilerin yapacağı işler ve projeler için öğretmenlerin de ciddi yetkinliklere sahip olması gerekiyor. Bu doğrultuda, 15 mesleki ve teknik Anadolu lisesi bünyesinde “Sektörel Mükemmeliyet Merkezi” hayata geçiriliyor. Söz konusu merkezler, 25 mesleki ve teknik alanı ile mesleki yabancı dil, fen ve matematik uygulamaları konularına odaklanacak. Ankara, Antalya, Bursa, İzmir, İstanbul ve Kocaeli’de kurulacak merkezlerde, öğretmenlerin mesleki gelişimi için irtibat noktaları oluşturulacak.

SEKTÖRLE İŞ BİRLİKLERİ 

Merkezlerde, öğretmenlerin eğitimine yönelik sektörle iş birlikleri geliştirilecek. Edinilen yeni deneyimler, mesleki gelişim faaliyetleriyle öğretmenlere aktarılacak. Merkezler aynı zamanda, ulusal anlamda öğretmenlerin mesleki gelişim faaliyetleri için bir koordinasyon ofisi görevi yapacak. Bu kapsamda, özel sektör ve mesleki eğitim iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yürütülmesi amaçlanıyor. Merkezler, uluslararası fon kaynakları için uygun bir yapıda kurulacak. Böylece, ülkemizdeki mesleki ve teknik eğitimin uluslararası arenaya yükselmesinde önemli rol oynayacak. Buradan elde edilecek kazanımların tamamında odak noktası, öğretmenlerin mesleki gelişimi olacak.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...