Liselilere iki farklı diploma önerisi

- Güncelleme:
Liselilere iki farklı diploma önerisi

EĞİTİM Haberleri

Türk Eğitim Derneğinin (TED) düşünce kuruluşu TEDMEM’in kademeler arası geçiş sistemlerine ilişkin raporunda bazı tespit ve önerilerde bulundu.

TEDMEM'in hazırladığı ve okulda verilen eğitimin çağın gerektirdiği becerilere odaklanması gerektiği vurgulanan raporda, yalnızca öğretim programlarının değil, öğretmenlerin de eleştirel düşünme, sorgulama ve problem çözme becerilerini kazandırmada yetkin hâle getirilmesi gerektiği belirtildi.

Ortaöğretime geçiş uygulamalarındaki değişikliklerin sınava giren öğrenci sayısını azaltmaya yetmediği belirtilen raporda “Her 100 öğrenciden 83’ünün merkezî sınava girmesi, sistemdeki sınav baskısını giderme konusundaki ihtiyacın devam ettiğini göstermektedir” ifadesine yer verildi.

Raporda, lise kademesinin işlevinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiği belirtilerek, şu öneriler sıralandı: Yükseköğretime devam etmek istemeyen ve liseden sonra istihdama katılmak isteyen öğrencilere 11. sınıfın sonunda standart lise diploması verilmelidir. Bu öğrencilerin not ortalamalarına göre sınavsız biçimde meslek yüksekokullarına, ön lisans programlarına ve açık öğretim programlarına geçiş yapabilmelerine imkân tanınmalıdır. 12. sınıf üniversiteye hazırlık yılı olarak yapılandırılmalıdır. 12. sınıfın sonunda öğrencilere ileri lise diploması verilmelidir. MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...