‘Okul aidatı’ katkı payı olarak döndü

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
‘Okul aidatı’ katkı payı olarak döndü

EĞİTİM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Gazetemizin gündeme getirdiği ‘öğretmen borsası’na neşter vuruldu. ‘Öğretmenin fenomeni olmaz’ manşetimiz de etkili oldu. Öğrenciden yazılı izin alınması şartı getirildi

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘açıklandığında eğitim sistemindeki önemli düzenlemeler olacak’ dediği, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yürürlüğe girdi. Kamuoyunda tartışılan birçok hadisenin dokunulduğu yönetmelikte beş ay önce kaldırılan ‘okul öncesi aidatı’, ‘katkı payı’ olarak geri döndü. Nakil konusunda kolaylık getirilirken; sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70 diğer dersler için 50’ye yükseltildi. 

İşte yönetmelikle öne çıkanlar değişiklikler:

> Okul öncesi eğitim kurumlarında çocukların okulda geçirdikleri süredeki temel ihtiyaçlarını, öz bakım süreçlerini ve eğitim programının uygulanmasını desteklemek amacıyla katkı payı alınacak. Bu ücret, katkı payı tespit komisyonunca nisan ayında tespit edilecek. 

> İlkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden bakanlıkça belirlenecek. Böylelikle gazetemizin gündeme getirdiği ‘öğretmen borsası’na neşter vuruldu. ‘Tecrübeli öğretmen’ adı altından artık para toplanamayacak. 

> Ülke ve il/ilçe genelinde yapılan ortak sınavlar hariç, sınav sonuçları 10 iş günü içinde e-Okul’dan açıklanacak. Sınav kâğıtları, incelenmek üzere öğrencilere dağıtılacak.

> Daha önce 45 olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70’e, diğer dersler için 50’ye yükseltildi. Bu puanların altında puan alan öğrencilerin sınıf geçme ya da kalmalarına şube öğretmenler kurulunda karar verilecek.

> Öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak.

> Okullarda cep telefonu, kamera, görüntü ve ses kaydı yapma özelliği olan bilişim araçlarının okul ve eklentilerinde bulundurulma ve kullanımına ilişkin okul müdürlerince tedbirler alınacak.

> Mevsimlik tarım işçileri ile göçer ve yarı göçer ailelere, çocuklarının okula devamını sağlamaları konusunda sorumluluk verildi.

> Öğrencilere “günlük sınıf sorumlusu” uygulaması getirildi.

> Yatılı bölge ortaokullarında yatakhane nöbeti kaldırıldı.

> Depremden etkilenen illerde katkı payı alınmayacak.

> ‘Öğretmenin fenomeni olmaz’ diyerek manşetimize taşıdığımız tartışmaya da nokta konuldu. Öğrencilerin fotoğraf, görüntü ve seslerinin izinsiz paylaşılması yasaklanarak veliden ve rehberlik öğretmeni gözetiminde öğrenciden yazılı izin alınması şartı getirildi.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...