Malezya Havayolları'nda 6 bin kişinin canı yanacak

Malezya Havayolları'nda 6 bin kişinin canı yanacak

Ekonomi Haberleri

Bu yıl iki büyük felaket yaşayan Malezya Havayolları, 6 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Mart ayında Çin'e gitmekte olan ancak Hint Okyanusu'nda kaybolan Malezya Havayolları'na ait bir uçak sır olurken, temmuz ayında Ukrayna'da aynı şirkete ait bir uçak düşürüldü. Bu iki felaket, şirketi kapanmakla karşı karşıya getirdi. Malezya Havayolları, 20 bin çalışanından 6 bini ile yollarını ayırmaya hazırlanıyor. Yaşadığı iki büyük felaketin ardından yeniden yapılandırılan, 1. çeyrekte büyük zarar açıklayan 68 yıllık dev şirketin, yarın (28 Ağustos 2014) yayınlanacak ikinci çeyrek bilançosunda daha büyük zarar açıklaması bekleniyor. nbsp;
Şirketin iki felaketi üst üste yaşaması üzerine uçakları boş uçmaya başladı. Günlük zararı 1.6 milyon dolar olan şirketle ilgili açıklama yapan Harward Üniversitesi profesörlerinden Oliver McGee, Malezya Havayolları şirketinin boş uçuşlar sebebiyle her gün 1.6 milyon dolar zarar yazdığını belirterek, "Her ne kadar seyahat acentelerine verdiği komisyonu yükseltse de imajını kurtaramadı" dedi.

5 AYDA BİTTİ
Malezya Havayolları'na ait bir uçak, mart ayında 227 yolcusuyla kayboldu. Ardından Ukrayna'da şirketin bir uçağı düşürüldü ve koltuklar boş kaldı. Böylece 68 yıllık şirket 5 ayda kapısına kilit vurma aşamasına geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...