'Çözüm'le göç azaldı arsa fiyatları tırmandı

'Çözüm'le göç azaldı arsa fiyatları tırmandı

Ekonomi Haberleri

Doğu ve Güneydoğu illerinde yatırımların ve iş hacminin artması, göçün azalmasına sebep oldu.

Damla Peker BİTLİS
Hükümetin kararlılıkla yürüttüğü çözüm süreci meyvelerini veriyor. Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) kapsamında 'seçilmiş bölgeler' arasında yer alan Bitlis de, çözüm süreciyle birlikte parlayan şehirlerden. Bitlis Valisi Orhan Öztürk, bölgede âdeta bahar havası yaşandığını söyledi. Çözüm süreciyle birlikte bölgenin kıymetlendiğini anlatan Vali Öztürk, "Turist sayısı arttı. Yılda 5 bini yabancı olmak üzere 70-80 bin turist ağırlıyoruz. Geçen yıl 550 olan yatak kapasitesini bu yıl iki katına çıkardık. Bölgede 2 yıldır çatışma yok. Yatırımlarda ciddi sıçrama oldu. İstanbul'u aratmayacak şekilde arsa değerleri arttı. Göçler azalınca konut fiyatları da tırmandı. Terör sebebiyle köylerini boşaltan vatandaşlardan mağduriyetlerine yönelik 150 milyon lira tazminat ödemesi yaptık. Hâlâ veriyoruz. Vatandaşın mağduriyetini öğrenip, karşılığında parasını ödüyoruz" diye konuştu.
Öztürk, AK Parti hükümeti ile birlikte bölgede birçok engellerin kalktığını ifade ederek şöyle devam etti: "Terörün çıkmasına sebebiyet veren unsurlar ile ilgili demokratik çözüm olarak ne gerekiyorsa hayata geçirildi. Bugün yaptığımız bir tesise dört dilde yazı yazıyoruz. Ingilizce, Türkçe, Kürtçe ve Arapça. Bugün hiç kimsenin eline silahı alıp dağa çıkmayı gerektirecek bir sebebi yok. PKK'nın da yok. İnsanımız artık istediği şekilde dilini konuşabilir, istediği şekilde etnik kimliğini, inancını ifade edebilir. Etnik yapısından dolayı aşağılanması ve ötekileştirilmesine yönelik her türlü uygulama noktasında hukuki yollara başvurabilir."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...