Matematik ve mizah vasatlıktan çıkaracak

Matematik ve mizah vasatlıktan çıkaracak

Ekonomi Haberleri

İstanbul Sanayi Odası (İSO), geleneksel Sanayi Kongresi'nde bu yıl ezber bozmaya hazırlanıyor.

Fikret Çengel İSTANBUL
İSO'nun geliştirdiği yeni nesil sanayi kongresine, “geleceği birlikte kurmak” ve “iş birliği” kavramları damgasını vuracak. İSO, 8 Ekim'de Haliç Kongre Merkezi'nde düzenleyeceği 13. Sanayi Kongresi'ni tarihinde ilk defa Anadolu'dan çok sayıda sanayi ve ticaret odalarının iş birliğiyle interaktif bir platforma dönüştürecek. Yeni nesil sanayi kongresinde, İSO'nun her platformda dikkat çektiği “Bütünsel Kalkınma”nın dünyanın en iyi örneklerinden biri olan Finlandiya modeli ele alınacak. Geçen yıl 12. Sanayi Kongresi'nde “Bütünsel Kalkınma için Vasatlıkla Yüzleşme” temasını tartışan İSO, bu yılki kongreyi ise “Vasatlıktan Çıkış için İnsan ve Kültür Geleceği Birlikte Kuralım” teması üzerine kurdu. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ekonomi basınına yaptığı bilgilendirme toplantısında kongrede 4 temel konunun ele alınacağını ve bunların 'Nasıl üretim, nasıl insan, nasıl iş birliği ve nasıl sürdürülebilirlik” çerçevesinde ele alınacağını kaydetti. Bu sene kongreyi farklı bir konseptle ele aldıklarını belirten Bahçıvan, temel olarak bir fikir vermek yerine fikirlerin tartışılmasını istediklerini kaydetti. Bahçıvan, “Her sene neredeyse aynı simalarla ve benzer cümleler kurarak  toplantılar gerçekleştiriyoruz. Bunun artık bir neticeye gideceğini düşünmüyoruz. Temel olarak fikirlerin tartışılmasını ve bir tartışma kültürünün oluşumuna katkı sağlamak istiyoruz. Bu nedenle bu kongrede mizahın iyileştirici gücünden, başarısızlıklardan ders çıkarılmasından ve zekanın kullanılmasından ilham alacağız. Kongrede meselelerin farklı açılardan ele alınması ve beynin farklı loblarını harekete geçirmek dolayısıyla yeni nesil bir yaklaşık sergileyerek daha interaktif bir zemin kuracağımıza inanıyoruz” diye konuştu. Zirvede Finlandiya'nın eğitimde sağladığı başarının konu başlığı halinde irdeleneceğini hatırlatan Bahçıvan, “Burada doğrudan bir model sunmuyoruz. İlham verici bir kaynak olması bakımından önemli. Ülkede öğretmene verilen değer ve değer sisteminin yayılması prensibini tartıştırmak istiyoruz” dedi.
Asgari ücret değil vasıflı işçi ile büyürüz
Kongrenin temel amacının vasattan kurtulmak ve yeni bir üretim modeline geçmek olduğunu belirten İSO Başkanı Bahçıvan, Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin vasıflı insan gücünün olduğunu kaydetti. Çalışanların üretime katkısının çok sınırlı kaldığı Türkiye'de çalışanların hizmet sektörüne  yöneldiğini ve “Az iş çok para' mantığı ile hareket ettiğini belirten Bahçıvan sözlerini söyle sürdürdü, “Biz sanayiciler olarak işçisi fabrikaya sokamıyoruz. Üretim kademelerinde ciddi bir açığımız var. Bir çok arkadaşımız vasıflı eleman ihtiyacını yurtdışından temin etmek zorunda kalıyor. Türkiye'de ise güvenlik, vale veya hizmet sektörünün diğer birimleri tercih ediliyor. Mesele asgari ücretin ne kadar olduğu değil. İki katı versek ne değişecek? Önemli olan çalışanların üretime, büyümeye katkısıdır” diye konuştu.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...