Türk kruvasanı onlarla uçacak

Düzenleyen:
Türk kruvasanı onlarla uçacak

Ekonomi Haberleri

Tek hat üzerinde dünyanın en büyük kruvasan tesisini kuran Elvan Grubu, Batman ve Superman'in haklarını satın aldı. Şirket iki kahramanla Çin'den ABD'ye kadar birçok pazara hızlı giriş yapacak

Canan ERASLAN 

 

Çocukların süper kahramanları Batman ve Superman, Türk kruvasanını dünyaya tanıtacak. Tek hat üzerinde dünyanın en büyük kruvasan tesisini Eskişehir'de kuran Elvan Grubu, kruvasanda Türk markası atağına yeni boyut kazandırdı. Yaklaşık 50 milyon avroluk yatırımla Eskişehir'i unlu mamuller konusunda sadece Türkiye'nin değil, dünyanın üretim üssüne çevirdiklerini anlatan Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, dünyada bir ilke daha imza atarak baharatlı ve zeytinyağlı kruvasanı ürettiklerini ifade etti. Eskişehir tesislerinde bir basın toplantısı düzenleyen Kadiroğlu, "Türkiye ve dünyada insanlara yüz milyonlarca kruvasan yedirdik. Şimdi dünyada ilk olan zeytinyağlı ve baharatlı çeşitlerle menüyü zenginleştiriyoruz. Warner Bros ile iş birliğine gittik. Turquality kapsamında olan bir marka olarak programın katkısıyla marka yatırım bütçemizi yaklaşık 20 kat artırdık. Kendi özgün markalarımıza ilave olarak lisans anlaşmalarıyla marka algımızı güçlendiriyoruz" dedi.
Global lisans iş birliklerini okyanuslardaki alize rüzgârlarına benzeten Kadiroğlu, "Yelkenli gemiler devrinde alize rüzgârlarının keşfi, kıtalararası ticarette yeni bir ivme kazandırdı. ABD ile Avrupa arasında ticareti sağladığı için alizelere ticaret rüzgârı denmiştir. Ben de lisans iş birliklerimizi alizelere benzetiyorum. Lisansların marka dünyasında 150 milyar dolarlık bir değer oluşturduğu dikkate alındığında rüzgârın gücü daha iyi anlaşılacak" dedi.

Avrupa'da dev bir şirketi satın alıyor

Elvan'ın büyümesi, yurt içi ve dışında yatırımcıların ilgisini çekmiş. Bu sayede hem ortaklık teklifleri gelmiş şirkete hem de alım teklifleri... Ancak babaları Mustafa Kadiroğlu'nun başlattığı ve devam ettirilen 'öz sermaye ile faaliyet' felsefesi sebebiyle kabul etmediklerini söyleyen Hidayet Kadiroğlu, "Dünya çapında dünya markası olan şirketler var alım için görüştüğümüz. Bunlardan bir tanesi ile anlaştık. Yakında açıklayacağız. Duayenimiz Ülker gibi, dünya çapında ses getireceğimize inanıyoruz bu satın alma ile. İflas masasındaki bazı şirketleri de inceliyoruz” diye konuştu.

Hedef 1 milyar dolar ciro

Elvan Grubu CEO’su Özmen Genç ise gruptaki değişim-dönüşüme ve yeni gündemlere dikkat çekti.  Özmen Genç, dünyanın en büyük şekerleme firmalarını sıralayan Candy Industry Global 100 listesine girebilen 3 Türk firmasından birisi olan Elvan'ın yeni dönemde pazarlama ve marka yatırımlarıyla 1 milyar dolarlık ciro hedefini gerçekleştireceklerini vurguladı. Elvan yurt dışında marka tanıtım çalışmalarını ise Tunus'ta basketbol ve futbol takımı sponsorluğu, Bulgaristan'da futbol takımı sponsorluğu gibi çalışmalarla devam ettiriyor.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...