HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakan Işık: Büyümenin sürükleyici gücü imalat sanayi olacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Işık: Büyümenin sürükleyici gücü imalat sanayi olacak
Fikri Işık, Sanayi Üretim Endeksi, Haber

Ekonomi Haberleri  / AA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, imalat sanayindeki artışın, büyümenin sürükleyici gücünün imalat sanayi olacağını gösterdiğini bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yazılı açıklamasında, 2016 yılı ocak ayına ait sanayi üretim endeksi verilerinin beklentilerin üzerinde çıktığını bildirdi.

İhracatın toparlamasının, negatif işaretlerin geçici olduğunu gösterdiğine değinen Işık, şunları kaydetti:

"Türkiye’nin bulunduğu coğrafya göz önüne alınırsa, genişleme yönünde yaşanan gelişmeler Türkiye’de yapılacak üretime doğrudan katkı yapacaktır. Türkiye 2016 yılında da hızlı büyümesine devam edecektir. Büyüme hem iç tüketim hem de dış tüketim eliyle desteklenecektir. İmalat sanayindeki artış, büyümenin sürükleyici gücünün imalat sanayi olacağını göstermektedir. Türkiye attığımız bu adımlarla bir yandan daha yüksek katma değerli ürünler üreterek ülke refahını artıracak bir yandan da daha rekabetçi ürünler üreterek kırılganlıkları azaltacaktır."

Işık, bakanlık olarak sanayi üretimi büyürken, üretilen ürünlerin niteliğinin artması için de çalıştıklarını belirtti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...