Tarım işçisi çocuklara mobil okul kurulacak

Düzenleyen:
Tarım işçisi çocuklara mobil okul kurulacak

Ekonomi Haberleri

Mevsimlik işçilerin, eğitimi kesintiye uğrayan çocukları için bir program başlatıldı.

Gökhan Kaya ANKARA
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, her yıl on binlercesi bulunduğu ilden başka yörelere göçen ailelerin çocuklarına eğitim sağlanması için, toprak sahiplerinin ziyaret edilmesi talimatını verdi. Konuyla ilgili genelge yayınlayan Bakan Avcı, mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitimsiz kalmaması için tedbir alınmasını istedi. Bu kapsamda mevsimlik tarım işçisi ile göçer ve yarı göçer ailelerin çocuklarına norm fazlası en az 3 öğretmenden oluşan ekip, bu çocukların takibi için görev yapacak. Gerektiğinde bu ekiplerde rehber öğretmen de görevlendirilecek. Ekipler, illerden giden mevsimlik tarım işçisi ile göçer veya yarı göçer ailelerin zorunlu öğrenim çağındaki çocuklarını tespit edecek. Bunlara önce bilinçlendirme çalışması yapılacak. Tarım işçisi ile toprak sahibi ve işverenler, müeyyideler konusunda bilgilendirilecek. 
ÖNLÜĞÜ, DEFTERİ, KİTABI DEVLETTEN
Ardından çocukların öncelikle kendi bölgelerindeki yatılı bölge okullarına yerleşmesi sağlanacak. Bu imkânı olmayan çocuklar, göç ettikleri yerde taşımalı eğitim uygulamasından yararlanacak. Bu bölgelerde misafir öğrenci olarak kayıtları yapılacak öğretmenlerin puanları ve devam durumları e-okul sistemine girilecek. Bu çocukların kayıtlı oldukları okula dönmeleri halinde okul müdürlükleri tarafından telafi eğitimleri yapılacak. Taşımalı eğitimin mümkün olmaması durumunda da çocukların bulunduğu yerlere taşınabilir ve prefabrik benzeri sınıflar açılacak. Çocukların okul kıyafeti, kırtasiye gibi ihtiyaçları da il ve ilçelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından karşılanacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...