Dağa en son darbeyi Bakan Yıldırım vurdu

Düzenleyen:
Dağa en son darbeyi Bakan Yıldırım vurdu

Ekonomi Haberleri

Bolu Dağı'nın 20 yılda bittiğini, iki kenti Ankara'ya komşu kapısı yapacak Ilgaz Tüneli'nin ise 3 yılda tamamlandığını söyleyen Bakan Yıldırım, kepçeyi kullanıp tüneli ışığa kavuşturdu...

Çankırı ile Kastamonu'yu birbirine daha çok yaklaştıracak, bu illeri ise Başkent Ankara'ya komşu kapısı yapacak Ilgaz Dağı Tüneli'nde ışık göründü. 11 bin metre uzunluğunda olan tünelin "ışığı", Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, dağa son darbeyi vurmasıyla göründü. Delme işlemini, kepçeye binerek bizzat yapan Bakan Yıldırım, son darbenin ardından yaptığı konuşmada, 20 yılda yapılan Bolu Dağı Tüneli'nden örnek vererek, bugün büyüklerin hayallerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Yıldırım, "Bir hayal daha gerçeğe dönüştü. Büyüklerimiz bu dağı aşarken, Ilgaz'ın zor şartlarını yaşarken bugünleri hayal etti. Onlar hayallerini gerçekleştiremedi ama torunlarına havale etti. Onların torunları da sorunları torunları havale etmediler, Ilgaz Dağı'nı dize getirdiler" dedi. Tünelin temelinin 9 Kasım 2012'de atıldığını, bugün de 11 bin kilometrelik tünelde ışığın göründüğünü hatırlatan Yıldırım, "Bolu Dağı 20 yılda tamamlandı. Tüneli patates saklamak için kullanmayı teklif edenler oldu. O tünel bunun yarısı kadardı ama şimdi 11 kilometrelik tüneli 3 yılda tamamlamış bulunuyoruz. Bu yıl içinde sadece 60 kilometre tünel bitireceğiz. Sadece dağları delip tünelle geçmiyoruz. Fatih'in torunları denizin altından trenleri de arabaları da geçiriyor" diye konuştu.

Dağa en son darbeyi Bakan Yıldırım vurdu

Yol 35 dakikadan 8 dakikaya inecek

Tünel hizmete alındığında Kastamonu-Çankırı arası mesafe 6 kilometre kısalacak, dağın geçiş süresi 8 dakikaya inecek. Bakan Yıldırım, "Şu dağı tırmanan yoldan Kastamonu'yu yokuş aşağı indiğimizde olan mesafe 26 kilometre. Bu mesafeyi tünelden gittiğimiz zaman 8 dakika, dağdan gittiğimizde kış kıyamet yoksa 35 dakika, 4 kat daha kısa sürede bu yolla Ilgaz Dağı'nı geçmiş olacağız" dedi. 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...