Dolarda ne kadar? (Dolarda son durum 5 Mayıs 2016)

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
Dolarda ne kadar? (Dolarda son durum 5 Mayıs 2016)

Ekonomi Haberleri  / NTV

Dolar, AK Parti'de olağanüstü kongre beklentisiyle dün gece 3'e yaklaştıktan sonra 2.95'in hemen altında güne başladı. TL'nin dolar karşısında geçen haftadan beri değer kaybı yüzde 6'yı aştı.

Dolar sert yükseldi. Dolar/TL, dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında gerçekleşen görüşmenin ardından AK Parti'de önümüzdeki haftalarda olağanüstü kongreye gidileceği yönünde oluşan beklentilerle yükseldi.

Geçen hafta dolardaki küresel zayıf seyre paralel altı ayın en düşük seviyeleri olan 2.80'in altında işlem gören dolar/TL dün güne 2.85'in hemen üzerinde başladıktan sonra Erdoğan-Davutoğlu görüşmesi öncesinde 2.8850 civarında işlem görüyordu.

Kur dün gece illikit piyasada 2.9765 seviyesini test ettikten sonra bu sabah 2.9383/2.9410 seviyesinde güne başladı. TL'nin böylece dolar karşısında geçen haftadan beri değer kaybı yüzde 6'yı da aşmış oldu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...