Fitch Ukrayna'nın notunu korudu

Fitch Ukrayna'nın notunu korudu

Ekonomi Haberleri

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Ukrayna'nın kredi notunu koruduğunu duyurdu.

Fitch Ratings'ten yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna'nın yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunun "CCC"de korunduğu bildirildi. Açıklamada, Ukrayna'daki reform programlarının gelişim göstermedeki eksikliklere işaret edilerek, bu eksikliklerin siyasi çatışmalar nedeniyle daha olumsuz bir hal aldığı belirtildi. Açıklamada, Ukrayna'nın Aralık 2015'te 13,4 milyar dolar olan döviz rezervlerinin Mart 2016'da 12,7 milyar dolara düştüğü kaydedilirken, kamu borcunun gayrisafi yurt içi hasılayı yüzde 80 aştığı vurgulandı.
Rusya'yla yapılan serbest ticaret anlaşmasının askıya alınmasından sonra Ukrayna'nın ihracatının yüzde 11 azaldığı kaydedilen açıklamada, ülkenin 2015'te binde 2 olan cari açığının gayrisafi yurt içi hasılaya oranının 2016'da yüzde 3'e çıkmasının öngörüldüğü ifade edildi. Açıklamada, Ukrayna ekonomisinin geçen yıl yüzde 9,9 daralmasının ardından bu yıl tekrar büyüyeceği, enflasyonun da yüzde 15 seviyesinde olacağının tahmin edildiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...