Köye dönen çiftçiye 2 damızlık verilsin!

Düzenleyen:
Köye dönen çiftçiye  2 damızlık verilsin!

Ekonomi Haberleri

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, olumsuz bölgesel şartlar sebebiyle köylerinden göçenlerin, kepenk kapatan esnafın geri dönüşünün desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Esnaf ve sanatkarın işinin başına dönmesi kepenklerin açılması ve desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, “Dükkanlar açıldığında piyasalar canlanır, topluma ve insanlara gelecek adına güven gelir. Boşalan köyleri yeniden geri dönüşlerle dolduracak çiftçiler desteklenerek 30 bin lira hibenin yanında en az 2 damızlık hayvan verilirse köye dönüşler daha cazip hale gelir. Et üretimi artar, fiyatlar düşer” dedi. Boşalan köylerimizin yeniden dolması ve meraların eski canlı günlerine geri dönmesi için Köye Geri Dönüş Projesi’nin önemli olduğunu kaydeden Palandöken, “Proje 18- 40 yaş arası genç çiftçilerin tekrar köye yerleşmelerini sağlayacak. Bu proje her kesim tarafından mutlaka desteklenmeli, cazip hale getirilmelidir. Esnaf kepenk açarsa, köyler canlanırsa ülkemize bereket ve huzur gelir. Geri dönen vatandaşların vergilerine, elektrik suyuna, BAĞ-KUR primlerine de kolaylık sağlanmalıdır. Bu konuda da uzun vadeli çalışma yapılmalıdır. Bu arada memleketine geri dönen esnafa da gerekli kolaylıklar sağlanmalı ve bunlarda yaş şartı aranmamalı” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...