Terör bitecek 120 bin kişi iş bulacak

Düzenleyen:
Terör bitecek 120 bin kişi iş bulacak

Ekonomi Haberleri

Terör operasyonlarının son bulmasıyla bölgede yatırımların hızlanacağı, ilk safhada 120 bin kişinin iş bulacağı belirtiliyor

Buket Güven ANKARA
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, terörün bitmesiyle Türkiye'nin doğunun cazibe merkezi haline geleceğini söyledi. Gazetemize açıklamalarda bulunan Gedikli, "Yakın süreçte inşaat faaliyetler başlayacak ve GAP'ın oluşturduğu sinerji açığa çıkacak. Kısa sürede 120 bin kişilik istihdama ulaşılabilir. Kalkınma ajansları önemli rol oynayabilir. Onun için gözden geçirmemiz lazım. Doğu ve Güneydoğu'daki kalkınma ajanslarına özel önem vermeliyiz. Yapı ile ilgili sıkıntılar var. Daha aktif bir yapı oluşturmalıyız" dedi.
YABANCI MECBUR GELECEK
AB’nin içindeki bulunduğu ekonomik ve siyasi krize atıfta bulunan ve Irak-Suriye’deki istikrarsızlığın sonsuza kadar sürmeyeceğini ifade eden Gedikli, yabancı yatırımcı için Türkiye’nin zorunlu bir rota haline geleceğini kaydetti. Özellikle Avrupa’daki ekonomik sorunların siyasi krize dönüşeceğini belirten Gedikli, "Avrupa’da kendi iç sıkışmasından doğan patlamalar, ekonomik olarak sıkışmaktan kaynaklanan Avrupa’nın Arap baharı olmaz. Olsa olsa Avrupa kışı olur" dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...