Çavuşoğlu: Askerlerin dışında hiçbir Alman İncirlik’e gelmesin

Düzenleyen:
Çavuşoğlu: Askerlerin dışında hiçbir Alman İncirlik’e gelmesin

Ekonomi Haberleri

Alman siyasilerin İncirlik’e alınmaması üzerine gelen eleştirilere Çavuşoğlu cevap verdi: Askerî ve teknik heyetler gelebilir ama siyasileri istemiyoruz.

Alman Meclisi’nin sözde Ermeni soykırım karar tasarısını kabul etmesi üzerine gerginleşen Türk-Alman ilişkilerinde şimdi de İncirlik krizi çıktı. Son kriz Türkiye’nin İncirlik’teki NATO üssüne resmî ziyaret planlayan Alman Federal Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ralf Brauksiepe ve bir grup Alman milletvekiline izin vermemesi ile çıktı. Almanya olaya sert tepki gösterdi ve “misilleme” yapılması çağrıları yapıldı.
SAKIN GELMESİNLER
Bunun üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan dün Almanya’da sert bir tepki geldi. Çavuşoğlu, “İncirlik üssüne gelmek isteyen askeri ve teknik heyetlerin hepsi gelebiliyor; fakat şu aşamada askeri olmayan heyetlerin özellikle de siyasetçilerin İncirlik’e ziyareti uygun görülmemektedir. Bu konudaki tavrımız ve olayın özü budur, son derece nettir” dedi.
DEĞİŞİKLİK YAPMAYIZ
Çavuşoğlu, AB ile müzakereler konusunda da, şu mesajı verdi: “Biz AB ile özellikle vizeye yönelik müzakerelerin sürmesini istiyoruz. Bugünün şartlarında terörle ilgili kanunlarda herhangi bir değişiklik yapamayız. 72 kriterden 69’unu yerine getirmiş bir ülkeye bu yapılanları kabul edemeyiz.”
REFERANDUM HAKKIMIZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın referandum sözlerini hatırlatan Çavuşoğlu, “Bu bir tehdit değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız, müzakere süreci eğer tıkanırsa, devam edip etmemeyi halka soracağımızı net şekilde ifade etmiştir. AB ile müzakereler tamamladıktan sonra bunu tabii ki halka soracağız” dedi.
GAZZE’DE TAVİZ YOK
“Suriye rejimi ile iş birliği yapmamız kesinlikle mümkün değil” diyen Çavuşoğlu, İsrail’le yapılan görüşmeler için de, “Görüşmeler sürüyor. Türkiye’nin Gazze’ye yönelik ambargonun kalkmasından vazgeçtiğini söylemek akılla alay etmek demektir. Ne Gazze’yi, ne Hamas’ı pazarlık konusu etmeyiz” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...