Akbank’a Avrupa’dan büyük ödül

Düzenleyen:
Akbank’a Avrupa’dan büyük ödül

Ekonomi Haberleri

Akbank CEO’su Hakan Binbaşgil, “Vizyoner, belli stratejiye dayanan, istikrarlı, azimli ve motive bir takım çalışması ile hem müşteri sayımızı hem de kârımızı artırdık” dedi

Dünyanın en önde gelen ve saygın finans yayın gruplarından Euromoney tarafından düzenlenen "2016 Mükemmellik Ödülleri" sahiplerini buldu. Uluslararası bankacılık sektörünün büyük önem verdiği törende Akbank, Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Bankası seçildi ve bu kategoride büyük ödülü alan ilk Türk bankası oldu. Aynı törende Akbank, yedinci defa Türkiye’nin En İyi Bankası seçildi.
Akbank CEO’su Hakan Binbaşgil, “Akbank’ın sadece Türkiye’nin değil Orta ve Doğu Avrupa’nın da en iyi bankası olduğunu öğrenmek bizler için büyük bir gurur. Elde ettiğimiz başarı tesadüf değil; özellikle son 4-5 yılda hızlanarak sürdürdüğümüz, vizyoner, belli bir stratejiye dayanan, istikrarlı, azimli ve motive bir takım çalışmasının sonucu. Müşteri odaklı hizmet modeli, kaliteyi yükselten yenilikçi ürünler, direkt bankacılık, yüksek teknoloji kullanımı gibi konularda Türkiye’de çıtayı daha da yükselttik. Sürdürülebilirliği her zamanki gibi ön planda tutarak riski iyi yönettik. Bankamız net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artırdı. 2016’nın ilk çeyreğinde takipteki kredi oranımızı da yüzde 2 seviyesinde tuttuk. Sektördeki en düşük takipteki kredi oranına sahibiz. Dijitalleşme ve mobil teknolojilere geçtiğimiz beş yılda ortalama 100-120 milyon dolar yatırım yaptık. 2015 yılında Türkiye’de dijital bankacılık pazarı yüzde 21 büyürken, biz bu alanda yaklaşık yüzde 40 büyüdük. Dijital kanalları kullanan müşteri sayımız 3 milyona ulaştı” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...