Türkiye olumlu ayrışıyor

Düzenleyen:
Türkiye olumlu ayrışıyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, küresel büyüme zayıf seyrederken, Türkiye'nin olumlu yönde ayrıştığını bildirdi.

Türkiye Bankalar Birliğinde (TBB) sunum yapan Çetinkaya, Türkiye'de milli gelirin istikrarlı büyüme eğilimini koruduğuna dikkati çekti. Çetinkaya, "Sanayi üretiminde ılımlı artış sürmektedir. İşsizlik yakın dönemde gerilemiştir. Türkiye gelişmekte olan ülkelere göre güçlü bir performans sergilemektedir. Yapısal reformların da uygulamaya geçirilmesi, büyüme potansiyelini önemli ölçüde artıracak. Son aylarda çekirdek enflasyon göstergelerindeki iyileşme de sürüyor. İthalat girdi fiyatlarındaki düşük seviyeler de, enflasyon üzerindeki maliyet yönlü baskıları hafifletti. Ticari krediler,  tüketici kredilerine göre daha güçlü seyrediyor” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...