Bu yıl elma bol üretici mutsuz

Düzenleyen:
Bu yıl elma bol üretici mutsuz

Ekonomi Haberleri

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, elmada son yıllarda yaşanan sorunların bir türlü bitmediğini belirterek, “Rusya ambargosu ve Orta Doğu pazarındaki sıkıntıların devam etmesi nedeniyle rekolte artışı çiftçimizin yüzünü güldürmedi. Yetersiz talep sebebiyle üretici fiyatı, geçen yılın 45-50 kuruş altında seyrediyor” dedi.

Türkiye’nin bu yıl 2,9 milyon ton dolaylarında elma üreteceğini belirten Bayraktar, şöyle devam etti: “Üretim 2,6-2,7 milyon tonun üzerine çıkınca talep yetersizliği yaşanıyor. Bu sene de bunu görüyoruz. Üreticide fiyat, 35 kuruş ile 70 kuruş arasına indi. Rusya’nın 1,2 milyon tonluk elma ithalatında Türkiye’nin payı yüzde 1’lerde kalıyorsa sorunlar çözülemez. Orta Doğu’daki problemler de devam ediyor. Dış pazarların talep ettiği çeşitlerde üretim yetersiz. Bunu sağlayacak modern bahçelerin yaygınlaştırılması şart.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...