HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Terörden temizlenen köyde "Türkiye" sevinci

Düzenleyen: /
Terörden temizlenen köyde "Türkiye" sevinci
TSK, Afrin, Zeytin Dalı Harekatı, Deyr Ballut, Haber

Ekonomi Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı sürerken, teröristlerden arındırılan Deyr Ballut'ta halk büyük sevinç yaşıyor.

TSK tarafından Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleriyle Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik başlatılan harekat devam ediyor.

Bölgede terör örgütü PYD/PKK işgalindeki köy ve noktalar teröristlerden temizlenirken, köylerde yaşayanlar da yıllardır süren terör işgalinden kurtulmanın sevincini yaşıyor.

TÜRK ASKERİ İLE GELEN MUTLULUK

Teröristlerden 10 gün önce arındırılan Afrin'in batısında ve Cinderes'in yakınlarındaki Deyr Ballut köyünde halk, yaşadıkları korku dolu günleri unutmaya çalışıyor.

Köy halkının birçoğu, yakınlarının halen terör örgütü PYD/PKK kontrolündeki köylerde yaşadığını ve örgütün bu kişilere zarar vereceği endişesiyle açıklama yapmaktan kaçınıyor.

İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR

Köyde, teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcılar Türk askerince imha edilirken, söz konusu bölgelerde insani yardım faaliyeti de yürütülüyor. Gıda, barınma ve ilaç gibi ihtiyaçları Türkiye'nin kurum ve kuruluşlarınca anında tespit edilip ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Deyr Ballut'ta yaşayan 63 yaşındaki İbri Muhammed, AA muhabirine, Suriye'de iç savaşın başlamasından birkaç yıl sonra PYD'nin köylerini işgal ettiğini söyledi.

Onların baskısı altında zor günler yaşadıklarını anlatan Muhammed, şunları belirtti:
"Allah Türk askerini ve ÖSO'yu korusun. Allah'a çok şükür, bizim yemeğimizi, suyumuzu temin edip, hastalarımızı tedavi ettirdiler. Bizi PYD/PKK'den kurtardılar. Elhamdülillah şu an iyiyiz. PYD'nin zamanında bize çok zulüm ediyorlardı. Mazlumduk. Çok şükür Türk askeri geldi bizi bu zulümden kurtardı. İnşallah her yeri bu zulümden kurtaracaklar. Malımızı mülkümüzü zorla alıyorlar, gasp ediyorlardı. Şimdiki durumumuz çok çok güzel. Şu an her şeyimiz tamam. Hiçbir şeyimizde kusur etmediler. Allah Türk askerinden razı olsun. Allah Türkiye'yi, askerini ve tüm Müslümanları korusun."

"TÜM KÖYLER TEMİZLENSİN"

Muhammed, terör örgütünün tüm köylerden bir an önce temizlenmesi temennisinde bulundu.

Köy sakinlerinden 65 yaşındaki Emin Yevmi de terör işgali altında zor günler yaşadıklarını ama kendisinin doğduğu yeri hiç terk etmediğini anlatarak, "Türk askerinin gelmesine çok sevindik. Bizim her isteğimizi, yerine getirdi. Yemeğimizi, ihtiyacımızı her şeyimizi de karşıladı. Çok şükür her şeyimiz tamam oldu. İnşallah böyle devam eder ve güzel günler gelir." sözlerine yer verdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...