HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

1000 TL onların hesaplarına yatacak

Düzenleyen: /
1000 TL onların hesaplarına yatacak
Emekli, Haber

EKONOMİ Haberleri

Bu haber o kesimi fena hâlde sevindirecek

Emeklilere ikramiye müjdesinin ardından bir güzel haber daha geldi...

Bir müjde de onlara, 1000 TL hesaplarına yatacak

Yaklaşık 12.3 milyon emeklinin yüzü bayram ikramiyesi ile güldü. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri ilk bayram ikramiyelerini bu ay Ramazan Bayramı öncesi aldı.

Bir ikramiye ödemesi de Kurban Bayramı öncesinde yapılacak. Emeklilerin hesabına Ağustos'ta biner lira ikramiye daha yatırılacak.

Bayram ikramiyesi sadece mevcut emeklileri değil, bundan böyle emekli olacakları da kapsıyor.

Emekli aylığı bağlananlar, ikramiye hakkı da elde etmiş olacak.Emeklilik tarihini izleyen dönemlerde verilecek bayram ikramiyelerinden yararlanacak.

İlk ikramiye 7-8 Haziran'da ödendi. Sosyal Güvenlik Kurumu, daha çok kişinin ikramiyeden yararlanması için, emeklilik başvurusu yapıp maaşının bağlanmasını bekleyen kişilerin işlemlerini hızla tamamladı.

100 bin yeni emekli böylece bayram öncesinde bin liralık ikramiyeyi aldı. Bu kişiler bundan sonra ödenecek ikramiyeleri de alacak.

Yani 7 Haziran'dan sonra, 17 Ağustos'a kadar emekli aylığı bağlananlar, önümüzdeki Kurban Bayramı'nda ilk ikramiyelerini alacak.

​ZAM İÇİN GÖZLER 3 TEMMUZ'DA
Memurların, emeklilerin Temmuz zammı için geri sayım başladı. Zam oranı 3 Temmuz'da enflasyon oranlarının açıklanmasıyla belli olacak.

İlk 6 aylık enflasyon, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını gösterecek.

Memurlar ve memur emeklilerinin de yüzde 3.5'lik toplu sözleşme zammına ilaveten alacağı enflasyon farkı, belli olacak. İlk 6 aylık enflasyonda yüzde 4'ü aşan kısım, memurların ve memur emeklilerinin enflasyon farkı olacak.

Örneğin; ilk 6 aylık enflasyon yüzde 7.27 çıkarsa, memurlara ve memur emeklilerine yüzde 3.27 fark yansıtılacak.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...