Havacılığın yerdeki kaptanları!

Düzenleyen:
Havacılığın yerdeki kaptanları!

EKONOMİ Haberleri

Hava araçlarının seyrüseferini ve sahanın emniyetli kullanımını etkin ve verimli bir şekilde sağlayan hava trafik kontrolörleri, sektörün güzide meslek grupları arasında yer alıyor

Hazırlayan: Erdal Dursun

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ve âdeta havacılığın yerdeki kaptanları konumundaki hava trafik kontrolörlerine ait büyük aile daha da genişleyecek. Uçuşun her safhasında hava araçlarının seyrüseferini ve hava sahasının kullanımını emniyetli, etkin ve verimli bir şekilde sağlamaya çalışan hava trafik kontrolörleri, havacılık sektörünün güzide meslek grupları arasında yer alıyor. Özellikle mesleki tatminin yanı sıra ekonomik anlamda da kayda değer nitelikte cazibesi bulunan bu alan için yeni kariyer kapıları açıldı.

19 Ekim 2018 tarihine kadar alınacak müracaatlar üzerinden 100 asistan hava trafik kontrolörü devlet kadrolarında istihdam edilecek. 27 yaşından gün almamış dört yıllık fakülte mezunu olan, en az 70 seviyesinde yabancı dil bilgisi ve Kamu Personeli Seçme Sınavı P3 puan türünden en az 70 alan adaylar ilana başvuru yapabilecekler. Müracaatları alınan adaylara 30 Ekim - 05 Aralık 2018 tarihleri arasında yeterlilik sınavı yapılacak. Puan esaslı sıralamaya göre listeye giren adaylar için eğitim programı bağlayacak ve mezunlar yurdun çeşitli bölgelerindeki havalimanlarında bulunan hava trafik kontrol kulelerinde işbaşı yapacak ve havacılığa “merhaba” diyecek. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...