HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Acentelere yarısı hibe 400 bin TL kredi

Acentelere yarısı hibe 400 bin TL kredi
Kosgeb, Acente, Hibe, Haber

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’nin her köşesindeki turizm potansiyelini ortaya çıkarmak istediklerini belirten Demir “Aralık başındaki seçimlerde TÜRSAB’ın yönetimine geçersek; KOSGEB, AB fonları ve diğer teşvik mekanizmalarını değerlendirerek, acentelere 400 bin TL sektör kredisi çıkaracağız. Her biri güçlenecek, turizm gelirlerimiz hızla artacak” dedi.

EKONOMİ SERVİSİ

SEKTÖRDE KDV ORANINI YÜZDE 8'E DÜŞÜRECEĞİZ
TÜRSAB Başkanı olması halinde, ajenteleri dönüştürecek önemli adımlar atacaklarını söyleyen Cüneyt Tansu Demir, bunları şöyle anlattı:
¥ Bütün acentelere 200 bini hibe ve 200 bini faizsiz, bir yıl sonra geri ödemeli olmak üzere, toplam 400 bin TL sektör kredisi çıkaracağız. Her acentemiz web sitesinin güncellenmesinde, e-Ticaret’e geçişte, yurt dışı fuar ve tanıtımlarında, araç filolarının yenilemesinde bunu kullanacak.
¥ Sektörde sıkıntılara yol açan yüzde 18 KDV oranının, yüzde 8’e indirilmesini sağlamak için çalışmalarda bulunacağız.
¥ Acentelere ‘incoming’ (dışarıdan turist getirme) eğitimi verilecek. Muhtemel pazarlar için fuar ve tanıtım bütçeleri desteklenecek. ‘Incoming’ ile kazanç sağlayan illerimizin sayısını arttıracağız. Böylece devletten sağlanmış kredinin boşa gitmesi önlenecek.
¥ Bölgesel turizm ön planda tutulacak. Özellikle kalkınmaya öncelikli bölgelerde bulunan ve sadece geçimini uçak biletinden sağlayan acentelerimize yönelik, bölgelerinde uzman olabilecekleri tur, organizasyon ve etkinlikler hususunda, akademimiz kanalıyla eğitim ve destek verilecek. Böylece oralarda gençlerimize istihdam imkânı sağlanacak.
¥ İnternet fenomenleri davet edilerek, yine kalkınmaya öncelikli bölgelerimiz başta olmak üzere, ülkemizin tanıtımına ağırlık verilecek.
¥ TÜRSAB’ta gençlerin önü gerçekten açılacak. Üniversitelerinden derece ile mezun gençlere birliğimizin geleceği emanet edilecek. Böylece beyin göçü engellenmiş olacak.
¥ Ülkemizin turizm planlarının çıkarılması konusunda başta Kültür ve Turizm Bakanlığı ile olmak üzere, ilgili sektör temsilcilerimizle ortak çalışmalar içerisinde bulunarak, sektörün geleceğini planlayacağız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...