4 milyon Rus turist sevinci

4 milyon Rus turist sevinci

EKONOMİ Haberleri

Türkiye 'tam kapanma' ve 'hızlı aşılama'nın meyvelerini şimdi toplayacak. Rusya'nın uçuşları başlatma kararının ardından sadece Rus turist ekonomisinin 3,5 milyar doları bulması bekleniyor.

Rusya'nın yarından itibaren Türkiye'ye tüm uçuşlarını başlatma kararı, turizm sektöründe sevinçle karşılandı. Turizmciler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a, Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu'na ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bu konudaki çabalarından dolayı teşekkür etti. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Sururi Çorabatır "Bu kararı mutlulukla karşılıyoruz. Çünkü Rusya bizim için çok önemli bir pazar, Ruslar için de Türkiye vazgeçemedikleri bir destinasyon. Aylardır heyecanla bu kararı bekliyorduk" dedi.

MORALLAR DÜZELDİ
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı da "Aldığımız tedbirlerle ne kadar güvenli, önemli ve iddialı turizm destinasyonu olduğumuzu gösterdik. Rusya'nın da bütün uçuşlarını açma kararı, Antalya'ya ve Türkiye'ye duyulan güvenin göstergesi. Güvenli hizmet sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Turizmde "Her şey dâhil" sisteminin geliştiricisi olarak bilinen Cem Kınay ise "Rusya pazarı, Türk turizmi için çok önemli. Bu kararla birlikte moraller düzeldi, buna çok ihtiyaç vardı" görüşünü dile getirdi. Geçen yıl salgın sürecinde bile Antalya, 3,5 milyon Rus turisti ağırlamıştı. Bu sene en az 4 milyon Rus bekleniyor. Sadece Rus turist ekonomisinin 3,5 milyar doları bulması tahmin ediliyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...