BDDK'dan bankalar için önemli karar! Kriterler değişti: Artık en az 7 yıl tecrübe şart

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
BDDK'dan bankalar için önemli karar! Kriterler değişti: Artık en az 7 yıl tecrübe şart

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalar başta olmak üzere finans şirketlerinde yer alan kredi derecelendirme komitesinde yer alacak üyeler için kriterleri değiştirdi. Resmi Gazete'de yer alan karara göre artık en az 7 yıl tecrübe şart olacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) derecelendirme kuruluşlarına ilişkin önemli bir karara imza attı. BDDK, derecelendirme komitesinde yer alacak üyelerin seçilme kriterlerinde değişikliğe gitti.

TÜRKİYE'DE İKAMET ŞARTI KORUNDU

BDDK'nin üye seçimine ilişkin yaptığı değişiklikler Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Derecelendirme Kuruluşlarının Yetkilendirilmesine ve Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Hakkında Yönetmelik'inde yapılan değişiliğe göre, asgari 3 kişiden teşkil olması zorunlu olan derecelendirme komitesinde yer alacak üyelerin en az üçte ikisinin Türkiye’de yerleşik olması şartı korundu.

EN AZ 7 YIL TECRÜBE ŞART

Ancak, mesleki deneyim şartlarında değişikliğe gidildi. Resmi Gazete'de yer alan ilan göre BDDK şu şartı getirildi:

"Bankalarda, faktoring, finansal kiralama veya finansman şirketlerinde genel müdür veya kredilerden/alacaklardan sorumlu genel müdür yardımcılığı veya bankalarda kredi komitesi üyeliği. Kurul başkan veya üyeliği, kurumda başkan yardımcılığı veya daire başkanlığı. En az 2 yıl görev süresine sahip üçüncü fıkra kapsamında belirlenmiş derecelendirme komitesi üyeliği.

Toplamda en az 7 yıllık deneyim süresine sahip olmak kaydıyla bankalarda, faktoring, finansal kiralama veya finansman şirketlerinde, risk yönetimi birimi personeli, iç denetim elemanı/müfettiş, kredilendirme sürecinde kredi tahsis, mali tahlil ve istihbarat veya kredi izleme ve değerlendirme işlevleri yürüten personeli, yardımcılık dönemleri de dahil kurumda bankacılık uzmanlığı veya bankalar yeminli murakıplığı, derecelendirme kuruluşlarında derecelendirme uzmanlığı veya bağımsız denetim kuruluşlarında bağımsız denetçilik alanların bir veya birkaçında görev yapmış olmak."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...