Merkez Bankası'ndan bankalar için yeni hamle: Reeskont faiz oranlarında 10 puan artış

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Merkez Bankası'ndan bankalar için yeni hamle: Reeskont faiz oranlarında 10 puan artış

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Merkez Bankası, bankalara yönelik yeni hamle geldi. TCMB, reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranında değişikliğe gitti. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ağustos ayında aldığı politika faiz kararıyla dikkat çeken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) yeni faiz hamlesi geldi. Merkez Bankası, bankaların borçlanma senetlerine ilişkin uygulanan reeskont faiz oranlarında değişikliğe gitti.

REESKONT FAİZİ VE AVANSTA 10 PUAN ARTIŞ

Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğe göre, Merkez Bankası vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranının yıllık yüzde 25,75'e çıkardı.

Avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 26,75 olarak tespit edildi.

Söz konusu oranlar bugün itibarıyla yürürlüğe girerken, bu oranlar daha önce reeskont iskonto faizi için yüzde 15,75 ve avans işlemleri için yüzde 16,75 düzeyinde bulunuyordu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...